Nüüd kindel! Madonna esinebki Eurovisiooni lauluvõistlusel

Elu24
Copy
Madonna, aasta 2017.
Madonna, aasta 2017. Foto: Reuters/ScanPix

Kuulujutud, et popstaar Madonna esineb Iisraelis Eurovisiooni lauluvõistlusel, on lõpuks saanud ametliku kinnituse. Madonna astub üles laupäeval, 18. mail Eurovisiooni finaalis.

Popikuninganna Madonna on finaalis vaheesineja ning esitab kaht laulu, vahendab esctoday. Üks lugudest on vana ja tuntud hitt, teine aga seni avaldamata singel uuelt albumilt, mis peaks ilmuma sel suvel. Koos Madonnaga lendab Tel Avivi 60-liikmeline meeskond.

See pole esimene kord, kui Eurovisioonil esineb maailmastaar: 2016. aastal astus vaheesinejana üles Justin Timberlake.

USA näitleja ja laulja Justin Timberlake Eurovisiooni lauluvõistlusel, aasta 2016.
USA näitleja ja laulja Justin Timberlake Eurovisiooni lauluvõistlusel, aasta 2016. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Madonna külastab Iisraeli neljandat korda, esinenud riigis varem 1993., 2009. ja 2012. aastal. Kohaliku meedia sõnul kulub Madonna esinemise peale üle miljoni dollari ehk ca 900 000 euro ringis. Väidetavalt maksab kulud kinni Kanada-Iisraeli päritolu miljardär Sylvan Adams.

Varasemalt on teada, et Adams ja tema äripartner Danny Den Naim rääkisid Iisraeli rahvusringhäälinguga ning lubasid aidata lauljannale maksmisega vaid juhul, kui laual on konkreetne kokkulepe. IPBC ja ärimeeste läbirääkimised kestsid mitu nädalat ning lõpuks andis Adams Madonna rahastamisele rohelise tule.

Märtsi alguses teatasid allikad, et lauljannaga kokkuleppe sõlmimiseks on astutud suur samm ning allikas väitis, et leping peaks saama ka lähiajal allkirjastatud. «Adams usub, et Madonna osalemine Eurovisioonil suurendab oluliselt lauluvõistluse ja sellega seoses toimuvate ürituste meediakajastust... lisaks sellele saavad tähelepanu ka imelised kohalikud elanikud ja Iisraeli riigi ilu,» ütles Adamsi abiline.

Madonna esinemas Iisraelis Tel Avivi lähedal, mai 2012. Kontserdile müüdi 32 000 piletit.
Madonna esinemas Iisraelis Tel Avivi lähedal, mai 2012. Kontserdile müüdi 32 000 piletit. Foto: AFP/SCANPIX

PinkNewsi andmetel teeniks lauljanna miljon dollarit, esinedes Eurovisioonil vaid kahe lauluga. Märtsi keskel avaldas Eurovisioonile pühendatud veebisait wiwiblogs artikli, milles teatab, et lauljanna tasu on tõusnud juba 1,5 miljoni dollarini. Seda loomulikult kinnitamata andmetel.

Märtsi lõpus andis Adams intervjuu From The Grapevine'ile, milles rääkis intervjueerija Benyamin Coheniga Madonna Eurovisioonile lavale saamise tagamaadest. «Eurovisioon on massiivne üritus, kuid seda ei teata Põhja-Ameerikas. Me võtsime Madonnaga ühendust, et üritusele sära luua ja selle vastu rohkem huvi tekitada. See on väga hea, et ta osaleb,» rääkis Adams.

«Ma otsustasin Eurovisiooni inimestega jõud ühendada ja Madonna Iisraeli esinema kutsuda, et osalejad saaksid temalt midagi õppida ja et üritust ülemaailmseks muuta ning muuta üritus veel muljetavaldavamaks ja põnevaks,» lisas Adams intervjuus.

Eurovisiooni finaal toimub 18. mail Tel Avivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles