Kuidas on «Troonide mängu» draakonid seotud hiidkilpkonnade paaritumisega?

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader «Troonide mängu» viimasest hooajast. Pildil Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ja draakonid
Kaader «Troonide mängu» viimasest hooajast. Pildil Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ja draakonid Foto: twitter.com

Menusarjas «Troonide mäng» on kolm peamist draakonit, Drogon, Rhaegal ja Viserion, kes teevad ebatavalist häält, kuid selle sarja fännidest enamik ei oska neid seostada hiigelkilpkonnadega.

Sarja heliefektide eest vastutav Paula Fairfield avalikustas enne viimase, kaheksanda hooaja algust, kus need kolm draakonit oma põhihääle saanud on, teatab livescience.com.

Fairfieldi selgituse kohaselt koosnevad draakonite liikumine, suhtlus ja möirged mitmete loomade häälistustest, kaasa arvatud ta oma koera ninavlinast, kuid neis domineerivad hiidkilkonnade paaritumishäälitsused.

«Kui kuulata draakonite möirgeid, siis võivad teravama kõrvaga kuulajad tabada seal isaste, kuid ka emaste hiidkilpkonnade häälitsusi, mida nad teevad paaritumisel,» lausus heliefektide eest vastutaja.

Hiigelkilpkonnad paaritumas
Hiigelkilpkonnad paaritumas Foto: Michael Kooren / REUTERS/Scanpix

Fairfieldi sõnul kuulas ta draakonitele möirgeid andes kümneid hiidkilpkonnade paaritumishäälitsusi. Ka emased hiidkilpkonnad häälitsevad, kuid vaiksemalt kui isased, kes on väga valjud.

USA New Yorgi osariigi keskkonna- ja metsanduskolledži bioloogi James Gibbsi teatel kestab hiidkilpkonnade paaritumine umbes 20 minutit ja selle aja jooksul toovad need loomad kuuldavale väga valjusid helisid, mis võivad kostuda kilomeetrite taha.

«Hiidkilpkonnade kopuleerumine on kohmakas, kuna need loomad on suured. Seda on koomiline vaadata, kuid arvan, et kilpkonnad ütleksid sama meie, inimeste seksimise koha, kui nad sellest aru saaksid. Ka inimesed häälitsevad seksides,» sõnas bioloog.

«Troonide mängu» heliefektide autori Fairfieldi sõnul on kolm draakonit oma omadustelt erinevad ja ta pidi iga draakoni jaoks just talle omase häälitsuse leidma.

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ühega oma draakonitest
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ühega oma draakonitest Foto: twitter.com

«Näiteks Drogon, kes on «draakonite ema» Daenerys Targaryeni lemmik. Se draakon on ülejäänud kahest tugevam ja võimsam ning just selle draakoniga eelistab Daenerys lennata. Drogon sai nime Daeneryse eksmehe Khal Drogo järgi, olles omamoodi mehe asendus. Andsin sellele draakonile kõige võimsamad isaste hiidkilpkonnade paaritumishäälitsused,» sõnas heliefektide ekspert.

Fairfieldi sõnul oli ta aastatid tagasi ühe «Droonide mängu» osa eraseansil, kus oli üsna palju zoolooge ja biolooge ning osa neist said aru, kellelt draakonite põhiline häälitsus pärineb.

«Need inimesed ei suutnud draakonitega stseene nähes naeru tagasi hoida, sest need häälitsused viitasid hiidkilpkonnade «seksile». Minu silmis sobisid need paaritumishelid draakonitega, tehes neist sensuaalsed,» sõnas helispetsialist.

Kaader «Troonide mängu» viimasest hooajast. Pildil Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ja draakonid
Kaader «Troonide mängu» viimasest hooajast. Pildil Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) ja draakonid Foto: twitter.com

«Troonide mängu» kaheksas hooaeg, mis on samas viimane, algab 14. aprillil HBOs ja 15. aprillil Foxis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles