Disney tegevjuht: Hitler oleks olnud agar sotsiaalmeedia kasutaja (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Adolf Hitler 1934
Adolf Hitler 1934 Foto: Personalities / ©2003 Credit:Topham Picturepoint/Scanpix

Walt Disney kompanii tegevjuht Bob Iger osales Simon Wiesenthali keskuse õhtusöögil, kus ta rääkis USA 2020. aasta  presidendivalimiste teemal ja soovitas poliitikutel loobuda vihakõnest.

Igeri arvates oleks Saksamaa kunagisele diktaatorile Adolf Hitlerile sotsiaalmeedia meeldinud ja ta oleks olnud selle agar kasutaja, kui tema ajastul oleks see olemas olnud, teatab msn.com.

«Hitler oli propagandameister ja ta oskas propagandat levitada ka ilma sotsiaalmeediata, kuid sotsiaalmeedia oleks andnud talle väga võimsa relva. Hitler ei oleks seda kindlasti kasutamata jätnud.  Tänapäeva poliitikud ja ekstremistid kasutavad järjepidevalt sotsiaalmeediat, et oma vaateid levitada ja peale suruda, kuid pidev vihkamine ja ründamine viib meid moraalsesse ja vaimsesse kriisi. Sotsiaalmeedia on veel koht, kus vaimselt ebastabiilsed inimesed saavad teisi rünnata ja end maha laadida,» lausus Disney tegevjuht.

Igeri arvates peaksid poliitikud oma retoorikat muutma ja sõbralikud olema, mitte üritama end agressiivsuse abil kuuldavaks teha.

Disney kompanii tegevjuht Bob Iger kõnelemas Hollywoodi kuulsuste alleel, kui seal avati jaanuaris 2018 täht Minni-Hiirele (Minnie Mouse)
Disney kompanii tegevjuht Bob Iger kõnelemas Hollywoodi kuulsuste alleel, kui seal avati jaanuaris 2018 täht Minni-Hiirele (Minnie Mouse) Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix

«Tahan 2020. aasta valimiste kampaania ajal kuulda seisukohti, mis ei põhine vastaste ründamisel ja mahategemisel. Poliitikud peaksid avardama oma vaatepilti ja keskenduma tähtsale, mitte poriloopimisele,» lisas Iger.

Adolf Hitler (20. aprill 1889 Braunau Inni ääres, Austria-Ungari – 30. aprill 1945 Berliin, Kolmas Reich) oli Austriast pärit Saksamaapoliitik ja Natsionaalsotsialistliku Saksa Töölispartei (NSDAP) juht (1921–1945).

Aastatel 1934–1945 oli ta Saksamaa diktaator, kandes tiitlit Saksamaa kantsler ning füürer ja riigikantsler.

Hitleri käsul rajatud konduslaagrites tapeti või suri üle 10 miljoni inimese, kellest enamik olid juudid.

Teise maailmasõja lõpul tegi ta Berliinis asunud punkris koos elukaaslase Eva Brauniga enesetapu.

Adolf Hitler ja Eva Braun Berchtesgadeni residentsis dateerimata fotol
Adolf Hitler ja Eva Braun Berchtesgadeni residentsis dateerimata fotol Foto: Personalities / Credit:Topham Picturepoint ©1999/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles