Kit Harington: Jon Snow kostüüm ja jalatsid nõudsid üliinimlikke pingutusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kit Harington Jon Snowna «Troonide mängu» seitsmenda hooaja lõpul
Kit Harington Jon Snowna «Troonide mängu» seitsmenda hooaja lõpul Foto: Macall B. Polay / AP/Scanpix

Menusarja «Troonide mäng» viimane, kaheksas hooaeg jõudis 15. aprillil Foxi kanalis vaatajateni, kuid enne seda andis Jon Snowd kehastav Kit Harington intervjuu, milles ta avaldas kummalise detaili oma kostüümi kohta.

Harington rääkis väljaandele Esquire, et ta tegelase Jon Snow rõivad olid üsna rasked ning kuuenda hooaja osas «Battle of Bastards» pidi ta kandma kõrge kontsaga saapaid, et pikem välja näha.

Kit Harington Jon Snowna kuuenda hooaja võitlussteenis
Kit Harington Jon Snowna kuuenda hooaja võitlussteenis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Minu kostüüm kaalus 15 kilogrammi ja ma pidin selles kostüümis võitlema, see nõudis üliinimlikke pingutusi. Võitlusstseeni võeti üles kümme tundi ja ma olin kogu aeg raskes kostüümis. Lisaks pidid mul olema jalas kõrgekontsalised saapad, kuna produtsendid ja režissöör tahtsid mind pikemana näidata. Kui lisada veel saabaste kaal, siis kokku pidin kandma oma seljas ja jalas 23 kilogrammi. Võitlemine sellises varustuses meenutas keskaega, mil meestel olid rõngassärgid, raudrüüd ja klibid,» sõnas staar.

Harington ei ole oma pikkust avaldanud, kuid Google’i andmetel on ta 173-sentimeetrine, olles seega näiteks kaks sentimeetrit lühem kui ta kaasstaar Sophie Turner, kes mängib Sansa Starki.

Kit Harington ilma kostüümita ja Jon Snowna kostüümis (paremal)
Kit Harington ilma kostüümita ja Jon Snowna kostüümis (paremal) Foto: / AP/Scanpix

Haringtoni sõnul oli Turner temast sarja alguses lühem, kuid on üheksa aastaga pikemaks kasvanud.

Harington oli üheksa aastat tagasi, mil «Troonide mängu» tegema hakati, 23-aastane ja Turner vaid 14-aastane. Bran Starki mängiv Isaac Hempstead Wright oli sarja alguses ainult 11-aastane.

Sophie Turner
Sophie Turner Foto: AP / Scanpix

«Sophie ja Isaac on minust pikemaks kasvanud. Iga hooaja võtete alguses märkasin, et nad on jälle kasvanud. Alguses vaatasin neile alla kui jõmpsikatele, nüüd pean vaatama üles. Nad saavad mulle pähe patsutada, et onu, küll sa oled lühike. Isaac on 20-aastane ja ta on 180-sentimeetrine,» teatas Harington.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles