Tai koopapoisse aidanud sukelduja sattus nüüd ise hätta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sukelduja Josh Bratchley
Briti sukelduja Josh Bratchley Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti sukelduja, kes 2018. aasta suvel aitas päästa Tai Tham Luangi koopasse lõksu jäänud 12 jalgpallipoissi ja nende treeneri, sattus nüüd USAs Tennessees asuvas koopas sukeldudes ise hätta.

Josh Bratchley eksis koopas ära ja oli seal lõksus rohkem kui 24 tundi, enne kui  ameeriklastest sukeldujad ta välja aitasid, teatab theguardian.com. 

Bratchley oli 16. aprillil Tennessees Jacksoni maakonnas asuvas Mill Pondi koopas koos kaaslastega sukeldumas, kuid ei jõudnud kokkulepitud ajaks sealt välja.

Sõbrad üritasid teda leida, kuid kuna see ei õnnestunud, siis pöördusid nad 17. aprilli öösel abi saamiseks kohalike sukeldujate poole, kes seda koobast paremini tunnevad.

Sündmuspaika saabusid nii Tennessee, Arkansase kui Florida sukeldujad, kes alustasid kell 6.00 kohaliku aja järgi Bratchley otsimist. Britt leiti pärast ühte tundi otsinguid.

«Ta oli ergas ja teadvusel ning suutis meie abil koopast välja tulla. Kuna ta oli pikka aega söömata, siis ta esimeseks sooviks oli saada pitsat,» sõnas päästeoperatsiooni eest vastutanud Derek Woolbright.

Parameedikud vaatasid päästetud mehe üle ja leidsid, et temaga on kõik korras.

Bratchley tänas Tennessee Hamiltoni maakonna päästeteenistuse sukeldujat Brian Krebsi, kes oli ta põhiline päästja.

Sukelduja Edd Sorenson selgitas, et Tennesses asuv sukeldumiskoobas on oma teravate nukkide ja madaluse tõttu üsna ohtlik.

«Olime just jõudnud ühte õhutaskusse, kui nägime seal kadunud britti päästmist ootamas. Ta oli  rahulik ja tänulik, et talle appi tuldi,» teatas ameeriklane.

Bratchley, kes 2018. aastal aitas Tai jalgpallipoisse koopast päästa, sai Briti võimudelt selle eest kõrge riikliku autasu.

Bratchley on elukutselt meteoroloog, sukeldumine on tema hobi.  

Briti sukeldujad, kes aitasid 2018. aasta suvel Tai Tham Luangi koobastest 12 jalgpallipoissi ja nende treenerit päästa. Josh Bratchley on paremalt kolmas
Briti sukeldujad, kes aitasid 2018. aasta suvel Tai Tham Luangi koobastest 12 jalgpallipoissi ja nende treenerit päästa. Josh Bratchley on paremalt kolmas Foto: HENRY NICHOLLS / REUTERS/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles