Kuldses eas jalakeerutajate meelispaik Sossi klubi sulges uksed

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellad Velled esines 19. aprillil viimast korda Soss klubis.
Hellad Velled esines 19. aprillil viimast korda Soss klubis. Foto: Facebook/Sossi klubi

Praegusel kujul üle 20 aasta tegutsenud Sossi klubi eestevdaja Raivo Raidam teatas eile õhtul Facebooki vahendusel, et klubi sulges oma uksed. See on halb uudis neile kuldses eas jalakeerutajatele, kes reedel ja laupäeval elava muusika saatel soovisid tantsu lüüa.

«Täna on viimast korda lahti vastu 1998 kevadet uksed avanud Sossi Klubi,» kirjutas Raidam Facebookis.

Selle peale imestasid mitmed klubi põhikülastajad, et klubi on ju palju kauem lahti olnud ja eksisteerinud.

«Seal oli klubi juba 1960. aastal,» kirjutas üks naisterahvas.

Raidam vastas: «No tegelikult oli veel väga palju varem. Jutt sellest konkreetsest klubist sel kujul nagu veidi üle 21 aasta tagasi avati. Samad mehed kolmekesi kõik see 21 aastat.»

Üks meesterahvas kirjutas: «No ma ei tea... Käisin seal klubis aastatel 1973 - 1976 ja kuidas ta siis alles 1998 avati?»

Raidam taaskord täpsustas: «Jutt käib klubist, mis avati pärast üsna pikka pausi kevadel 1998. Minagi käisin seal ammu varem ja isegi tegin diskot seal laval millalgi 1980 +/-. Siis oli ruumijaotus teine, ajastust rääkimata. Klubi minu meelest loodi üldse veel enne 1940 paberitehase klubina, tselluloosist see Sossi.»

Avamise algusaja segadusele vaatamata jagas teine naisterahvas oma mälestust sellest klubist. «Mina käisin seal 1969-1972, siis mängisid Toomapojad (Maarika U.oli solist) ja ka Rüütli ansambel - solist Marika Bahvalova- nüüd Eensalu. Pilet maksis 75 kopikat, aga kuna ma mõlemaid Marikaid tundsin, siis sain tasuta sisse.»

Klubis on aastate jooksul üles astunud Patune Pool, Meie Mees, Koit Toome, Nancy, Hellad Velled, Toomas Anni, Mait Maltis jt.

Pilte Sossi klubist VAATA nende kodulehelt.

Missugused mälestused sul seoses Sossi klubiga on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles