Video: sõrmedeta sündinud tüdruk võitis USAs kirjutamisvõistluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Sara Hinesley
Sara Hinesley Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikides võitis üleriigilise erivajadustega õpilaste kirjutamisvõistluse kümneaastane Sara Hinesley, kes sündis sõrmedeta.

Lapse ema Cathryn Hinesley sõnul on ta tütar õppinud kõike tegema käeköntide abil ning lisaks kirjutamisele oskab ta joonistada ja teeb saviskulptuure, teatab msn.com.

Meisterkirjutaja õpib Marylandi osariigi Fredericki St. Johni katoliku kooli kolmandas klassis.

Tüdruku õpetaja Cheryl Churilla sõnul oskab Sara kirjutada nii inglise kui ka hiina keeles ning sel aastal õppis ta kirjutama kursiivis.

Sara Hinesley sõnas pärast võitu, et sõrmede puudumine ei ole tema jaoks iialgi probleem olnud ning ta ei kasuta käeproteese.

«Sara tahab olla isesisev ja üritab ise hakkama saada. Ta õppis üsna kiiresti kirjutama ja suudab sõrmede puudumisest hoolimata teha ilukirja. Tema jaoks on tähtede joonistamine kunst ja talle meeldib kirjutada,» sõnas ema Cathryn Hinesley.

Hiinas sündinud Sara lapsendati Hinesleyde pere poolt neli aastat tagasi. Kui ta 2015. aasta juulis saabus, siis oskas ta rääkida ja kirjutada vaid hiina keeles, kuid ta õppis üsna kiiresti inglise keeles rääkima ja kirjutama.

«Sara on elurõõmus laps, kes õpib kiirelt. Ta tahab uusi asju õppida ja kõike vajalikku ise teha. «Saan hakkama» suhtumine on toonud talle palju sõpru,» lisas ema.

Koolitööst vabal ajal käib ta ujumistrennis. Nii Sara kui ta 10-aastane õde Veronica kuuluvad oma kooli maleringi.

Sara Hinesley ja ta õde Victoria Hinesley
Sara Hinesley ja ta õde Victoria Hinesley Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sara Hinesley saab kirjutamisauhinna kätte 13. juunil, sellega kaasneb 500 dollari (440 eurot) suurune auhind.

Marylandi St. Johni katoliku kooli juhi Kathy Smithi teatel on Sara Hinesley esimene nende kooli õpilane, kes on saanud erivajadustega laste kirjutamisauhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles