Video: suri põletushaavadest moonutatud naine, kes oli joobes juhtimise vastase kampaania eestkõneleja (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacqui Saburido enne õnnetust (vasakul) ja pärast õnnetust
Jacqui Saburido enne õnnetust (vasakul) ja pärast õnnetust Foto: twitter.com

CNNi teatel suri naine, kellest sai 1999. aastal pärast autoõnnetust USAs Texase osariigis joobes juhtimise vastase kampaania reklaamnägu.

40-aastane Jacqueline Saburido suri Guatemalas, kus ta oli vähiravil.

Saburido oli 20-aastane, kui ta 1999. aastal sõitis Texases Austinis koos nelja sõbraga sünnipäevalt koju. Nende autoga põrkas kokku masin, mille roolis olnud mees oli joobes.

Jacqui Saburido
Jacqui Saburido Foto: twitter.com

Kaks noort hukkusid silmapilk, juht sai rängalt vigastada. Saburido, kes istus juhi kõrval, sai auto põlema süttides raskeid põletushaavu. Arstide teatel oli üle 60 protsendi ta kehast põlenud.

Noorele naisele tehti üle 100 operatsiooni, millest enamik olid näo ja käte taastamisoperatsioonid.

Õnnetuse ajaks oli Venezuelast Caracasest pärit Saburido olnud USAs vähem kui ühe kuu, õppides Austinis Texase tehnikaülikoolis ning tal puudus tervisekindlustus. Ta haigla- ja operatsioonide arve ulatus lõpuks viie miljoni dollarini (4,4 miljonit eurot), kuid see sai makstud tänu ta perele ja Texase osariigile. 

Kohus mõistis vastassuunavööndisse sõitnud ja õnnetuse põhjustanud 18-aastase Reggie Stephensi süüdi joobnuna sõitmises ja inimeste tapmises ning talle määrati seitsme aasta pikkune vangistus. Ta vabanes 2008. aastal.

Pärast õnnetust ja osalist paranemist sai Saburidost Texase transpordiameti joobes juhtimise vastase kampaania eestkõneleja ja reklaamnägu. Ta esines paljudes koolides näidates enda kaudu, mis võib juhtuda, kui keegi kuskil istub joobnuna rooli.

Ta oli kahel korral Oprah Winfrey jutusaate külaline.

«Ma istun siin kaamerate eest, mul ei ole kõrvu, nina, kulme, juukseid, kuid ma loodan, et  minu nägemine paneb inimesi mõistma, mis võib juhtuda, kui alkoholi tarbinuna minnakse sõitma,» sõnas Saburido ühel oma esinemisel.

Ta lisas, et tema missioon Maal on olla kõndiv hoiatus.

«Kui ma saan oma moonutatud näo ja keha panna millegi hoiatava teenistusse, siis miks mitte. Loodan, et minust on kasu,» teatas Saburido.

Jacqui Saburido enne õnnetust (vasakul) ja pärast õnnetust
Jacqui Saburido enne õnnetust (vasakul) ja pärast õnnetust Foto: twitter.com
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles