Video: suri kunagises menusarjas «Dallas» kurikaela kehastanud Ken Kercheval

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader seriaalist «Dallas»: vasakul J.R. Ewing (Larry Hagman), keskel Cliff Barnes (Ken Kercheval) ja paremal Bobby Ewing (Patrick Duffy)
Kaader seriaalist «Dallas»: vasakul J.R. Ewing (Larry Hagman), keskel Cliff Barnes (Ken Kercheval) ja paremal Bobby Ewing (Patrick Duffy) Foto: Rights Managed / LORIMAR TELEVISION / Ronald Gran/Scanpix

Ameerika Ühendriikide 1980. aastate menusarjas «Dallas» mänginud näitleja Ken Kercheval suri möödunud pühapäeval, 21. aprillil kopsupõletiku tagajärjel.  

Sellest teatasid nii tema agent kui Indiana osariigi Clintoni matusebüroo, mis ta matused korraldab, teatab foxnews.com.

83-aastasena surnud Kerchevali tuntakse eelkõige Cliff Barnesi rollist sarjas «Dallas, kus ta mängis 14 hooajal jooksul J. R. Ewingi (Larry Hagman) vihavaenlast.

Ken Kercheval Cliff Barnesina seriaalis «Dallas»
Ken Kercheval Cliff Barnesina seriaalis «Dallas» Foto: Rights Managed / LORIMAR TELEVISION / Ronald Gran/Scanpix

Dallase üks loojatest, produtent David Jacobs sõnas ühes intervjuus, et Kerchvalist loodeti ta näitlejakarjääri alguses uut James Deani.

Kercheval ja Hagman olid «Dallase» ainsad näitlejad, keda oli näha esimesest kuni viimase hooajani 1978 – 1991.

«Dallase» näitlejad 1983. aasta fotol. Tagumine rida vasakult: Howard Keel, Barbara Bel Geddes, Larry Hagman, Linda Grey, Susan Howard ja Steve Kanaly. Esimene rida vasakult: Priscilla Presley, Victoria Principal ja Ken Kercheval
«Dallase» näitlejad 1983. aasta fotol. Tagumine rida vasakult: Howard Keel, Barbara Bel Geddes, Larry Hagman, Linda Grey, Susan Howard ja Steve Kanaly. Esimene rida vasakult: Priscilla Presley, Victoria Principal ja Ken Kercheval Foto: Anonymous / AP/Scanpix

2012. hakati tegema «Dallase» jätkusarja ja Kercheval mängis ka seal. Seda sarja tehti kolm hooaega ja see lõpetati, kuna vaatajate arv vähenes.

Kercheval oli ahelsuitsetaja, mille tõttu tekkis tal kopsuvähk ja 1994. aastal eemaldati ta üks kops.

See näitleja oli neli korda abielus, kuid kõik ta abielud lõppesid lahutusega. Tal on viis last ja kuus lapselast.

Ken Kercheval 2016. aastal
Ken Kercheval 2016. aastal Foto: CHRIS DELMAS / AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles