Surnuks peetud Hiina megastaar ilmus taas välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fan Bingbing 2018 Cannes'i filmifestivalil
Fan Bingbing 2018 Cannes'i filmifestivalil Foto: Eric Gaillard / Reuters/Scanpix

Hiina tuntud näitlejanna Fan Bingbing sattus üks aasta tagasi skandaali, kuna meedia teatel oli ta maksupettur.

Staar kadus avalikkusest ning hakkasid levima jutud, et Hiina võimud vangistasid ta, kuid tal õnnestus põgeneda ja elab kuskil teises riigis, teatab  theguardian.som.

Oli ka neid, kes arvasid, et Fan võidi tappa või röövida.

Kuid 22. aprillil ilmus ta taas avalikuse ette, osaledes Pekingis populaarse videostriiminguplatvormi iQiyi galal.

Fan Bingbing 2018. aastal Cannes'i filmifestivalil
Fan Bingbing 2018. aastal Cannes'i filmifestivalil Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

Viimati nähti 37-aastast Fani 2018. aasta juulis, kui ta heatahte saadikuna külastas Pekingi lastehaiglat. Pärast seda sulges ta oma sotsiaalmeediakontod, tekitades sellega palju spekulatsioone.

Fan hakkas nüüd taas sotsiaalmeediat kasutama, postitades fotosid endast iQiyi sündmusel.

Näitlejanna väljailmumine tekitas hiinlastes vastakaid reaktsioone. Ta postitus iQiyi gala kohta sai üle 170 000 meeldimise ja paljud teatasid, et neil on hea meel teda taas näha.

Samas Hiina «Facebooki» Weibo kasutajad olid Fani suhtes kriitilised. Mitmed teatasid, et Fan vedas neid alt ning kuidas ta julges taas välja ilmuda.

«Ta on tagasi ja teeb näo, nagu midagi ei juhtunud. Ta on üks neist staaridest, kes arvab, et skandaalid tagavad talle populaarsuse,» teatas üks kommenteerija.  

Hiina maksuvõimud teatasid 2018. aasta oktoobris, et Fanil on maksmata makse 883 miljoni jüaani (113,5 miljonit eurot) eest.  

Näitljanna vabandas avalikult, et avaliku elu tegelasena tuleb tal seadustest ja reeglitest kinni pidada ja olla teistele eeskujuks, kuid ta libastus.

«Ilma kommunistliku partei, riigi seaduste ja oma rahva armatuseta ei oleks ma see kuulus Fan Bingbing, kes ma olen,» kirjutas staar sotsiaalmeedias.

Fan Bingbing
Fan Bingbing Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA/Scanpix

2018. aasta septembris tabas hiinlasi sotsiaalmeedias paanika, et kas Hiinas on taas käivitatud kultuurirevolutsioon, millega hävitatakse kultuuritegelasi ja haritlasi nagu juhtus 1960. – 1970. aastatel ning Fan Bingbing on üks selle esimesi ohvreid.

Hiina paljudes filmides mänginud Fan on rahvusvaheliselt tuntud eelkõige rolliga filmis «X-Men: Days of Future Past».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles