Evelin Ilves lajatas Orgule: tema toitumisprogramm ajas südame pahaks! (7)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Evelin Ilves ja Erik Orgu läksid tülli.
Evelin Ilves ja Erik Orgu läksid tülli. Foto: Illustratsioon Andreas Vinkel/fotod Sander Ilvest

Euroopa Parlamenti kandideeriv toitumisspetsialist Erik Orgu kritiseerib endist esileedit Evelin Ilvest, kes on võtnud sõna toitumise teemal. Nüüd andis Ilves Orgule vastulöögi väitega, et mees on kõigest müügimees ning tema toitumiskava ajas naisel südame pahaks. Ka Evelin Ilves kandideerib Euroopa Parlamenti. 

Toitumisnõustaja Erik Orgu kritiseerib samuti europarlamenti kandideeriva Evelin Ilvese tegevust ja väidab, et naine ei ole pädev toitumisteemal kaasa rääkima. 

Naine annab nüüd vastulöögi ja uurib oma sotsiaalmeediapostituses Orgult: «On see eetiline, kui treener-toitumisnõustaja ta kasutab valimiskampaanias infot oma klientide kehakaalu ja puusümbermõõdu kohta? Kas sina oled järgmine?». 

Naise sõnul võttis ta Orgu endaga ühendust, et uurida, miks on mees läinud avaliku solvamise libedale ja madalale teele? Evelini sõnul tasakaalus ja õnnelik inimene nii ei tee.  Orgu olla vastanud telefonikõnes, et on tõe kuulutaja. 

«Ma olen ôppinud arstiks ja ma pole toitumisnôustaja, see on tõsi. Minu huvi ja teadmised toitumisest lähtuvad tervisest ja ka haigustest,» kirjutab arstiks õppinud endine presidendiproua oma sotsiaalmeediasse tehtud postituses. Erik on tema sõnul ameerikalikult agressiivse stiiliga tubli müügimees, kelle nõustamisäri edendamises on lubatud palju laiem valik vahendeid kui näiteks meditsiinis.

Ilves hoiatab inimesi, et Orgu-suguste nõu järgimine toimub inimese enda vastutusel. «See võib toimida positiivselt, aga ka negatiivselt või üldse mitte toimida,» selgitab ta omast kogemusest. Naine on Orgu toitumis-ja treeningprogrammi testija olnud ja selles ette nähtud valgu kogus oli naisele vastuvõetamatu. «Lihtsalt süda läks pahaks,» avaldab naine ja lisab, et tema hinnangul ei ole Orgu kava tervislik. 

Lõpetuseks ütleb tervisliku toitumise eest seisnud Ilves, et toitumisnõustajad pole pädevad käsitlema näiteks suhete, hingelise ja hormonaalse tasakaalu teemadel.

Erik Orgu teatab Elu24le teemat kommenteerides, et Evelin Ilves valetab, kui väidab, et on kasutanud kaalualandamise eesmärgil toitumisspetsialisti kava. «Ta kasutas seda vaid viis päeva, tasuta testperioodi, mille jooksul on võimalik alandada kaalu vaid ühe kilo võrra,» selgitab Orgu. 

Samuti tunnistab ta, et ei olevat oma klientide kehakaalu ja puusaümbermõõdu infot valimiskampaanias ega kusagil mujal kasutanud. «Kahjuks Evelin Ilvesel õnnestus valimiskampaania ajal pilti saamine, aga sel korral haleda valega,» põrutab Orgu Ilvesele vastuseks.

Samas on mees valmis Evelinile andestama ja andma talle tasuta toitumiskava üheks kuuks. «Täpselt nii palju on valimisteni, et ta saaks kuu ajaga kaotada 4-5 kg üleliigset keharasva ning valituks osutudes tunneks ta end Euroopa Parlamendis kergema ja õnnelikumana,» teeb mees naisele pakkumise. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles