Evelyn Sepp riigikogu 100 üritusest: kuulasin riigikogu esimehe kõnet, päris kole oli (1)

Elu24
Copy
Evelyn Sepp sai Ed Sheerani kontserdi piletit ostes tünga
Evelyn Sepp sai Ed Sheerani kontserdi piletit ostes tünga Foto: GEORG K6RRE / PM/SCANPIX BALTICS

Endine poliitik Evelyn Sepp käis paljude inimeste kombel kaemas «Riigikogu 100» üritust. Varasemalt ka ise riigikokku kuulunud Sepa arvates oli uue esimehe Henn Põlluaasa kõne «päris kole».

«Käisin eile põhimõtteliselt elus esimest korda sellisel üritusel, mis on vist nagu kooli- või klassi kokkutulek - «Riigikogu 100 tähistamine». Pilt nagu arvasin. Inimesed on elevil, meenutatakse ühiseid aegu, keegi on vanaks jäänud, kellelgi on pea hall, mõni on paksuks läinud no ja teate küll. Enamasti inimesed on käinud sellistel kokkutulekutel ikka elu.»

Endise riigikogu liikmena tundis Evelyn Sepp vastutust ka Põlluaasa kõnet kommenteerida.

«Kuulasin RK esimehe kõnet, päris kole oli,» ütles Sepp.

Henn Põlluaas riigikogu XIV koosseisu avaistungil.
Henn Põlluaas riigikogu XIV koosseisu avaistungil. Foto: Konstantin Sednev

«Kuulasin kontserti, mõtlesin, et sellest vist rohkem depressiivne ei olegi võimalik olla. Teemaks hääl. Rahva hääl, millega mul endalgi vahetu suhe, aga üldse ei tulnud tuttav. Kohe mitte midagi ei tulnud tuttav. Hääle omamine on vastutus, aga see on rõõmus asi, see on elu, ja elu on nautimiseks.»

«Ainus selline mu enda veregrupiga kokkukõlav rebel (mässuline) meenutus tuli vürst Volkonskilt. Mu meelest oleks ta võinud seal Estonia laval kogu oma kuulsa süüdi ette kanda,» sõnas Sepp. 

«Aga huvitav on olla osa ajaloost. Eriti, kui ise seda veel ei taju. Ise tähtsaks ei lähe, ja ennast teietama ei hakka. Aga luban, et kasutan oma häält ja sõna ikka edasi - elujaatavalt,» ütles naine lõpetuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles