«Radar» täna: Droonid ohustavad lennukeid, riiklik LSD projekt ja intervjuu Nikolai Drozdoviga

Elu24
Copy

Täna kell 20.00 uurib Kanal 2 ajakirjanduslik telemagasin «Radar», kas droonide lennutamise reeglid on liiga leebed? Endine Šveitsi psühhiaater räägib «Radarile» riigi salajasest projektist, kus inimestele manustati LSD-d. Ning intervjuu annab ka kuulus Venemaa «Loomariigis» telesaatejuht Nikolai Drozdov.

Esimest korda räägivad lennuamet ja politsei «Radarile» seni avaldamata juhtumitest, kus on läinud väga napilt ning drooni ja õhusõiduki kokkupuudet on jäänud lahutama vaid mõni hetk.

«On olnud üsna mitu juhust, kus me oleme lennujaama lähiümbrusest need droonid kätte saanud ja on olnud ka selline juhus, kus politsei on tulnud lennuametisse droon kaenlas ja öelnud: leidsime lennujaama lähedalt,» rääkis lennuameti lennuliikluse osakonna juhataja Kaupo Toodu. Tema sõnul juhtub neid olukordi päris tihti.

Kuid kui ohtlik on üks lennuki teele ette sattunud droon? Lennuliiklusteenistuse juhatuse liige Üllar Salumäe aitab seda mõista. «Ükspuha, milline tahke keha satub mootorisse, see võib lõppeda halvasti. Ja ükskõik, kes selles kahtleb, mõelge sellele, kuidas teile meeldiks, kui teie pere oleks lennukis, mille mootor läheb põlema, sest sinna on sattunud droon,» rääkis ta.

Šveitsi riiklik LSD-projekt lõppes kraavis

Samal ajal kui Nõukogude Liit lagunes ja Eesti maitses esimesi vabaduse vilju, käis Šveitsis riiklikult rahastatud salajane projekt, kus psühhiaatriaravis manustati patsientidele narkootikume. Selle projekti üks läbiviijatest Friederike Mechel mõisteti hiljem vangi, sest jätkas LSD kasutamist ravis omal käel. Väärikas eas naine on täna telesaate «Radar» kaamerate ees.

«Mul oli erirühm kliente, kes ei saanud abi tavalisest teraapiast, aga see ravi toimis,» räägib naine ise illegaalseks kujunenud ettevõtmisest, mille eest mõisteti talle 16 kuud vangistust.

Teadlane Nikolai Drozdov: «Loomad tunnevad end loomaaias palju paremini kui looduses!»

Kuidas suhtub tuntud loomade sõber ning teadur loomade kasutamisse meelelahutuses ja mida ta arvab karusloomafarmidest ning mis juhtub kui viia kokku Nikolai Drozdov ja eesti loomade spetsialist Aleksei Turovski?

«Radar» on Kanal 2 täna kell 20.00, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles