Video: mis toimub «Troonide mängu» kaheksanda hooaja neljandas osas ning kes jäid Winterfelli lahingus ellu ja kes hukkusid

Inna-Katrin Hein
Copy
Maisie Williams, kes kehastab Arya Starki, «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kolmandas osas
Maisie Williams, kes kehastab Arya Starki, «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kolmandas osas Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Menusarja «Troonide mäng» viimane, kaheksas hooaeg on jõudnud poole peale, sest nähtud on kuuest osast kolm.

Kolmandas osas oli Winterfelli lahing, milles Öökuningas koos oma armeega ründas Jon Snow ja Starkide kindlust. Kogu tegevus toimus öisel ajal ja selle tõttu jäi paljudele vaatajatele selgusetuks, kes selles lahingus hukkusid. Ellujääjaid oli lihtsam märgata.

HBO avaldas neljanda osa reklaamvideo, milles ilmneb, et Jon Snow (Kit Harington), Danerys Targaryen (Emilia Clarke) ja Ser Davos Seaworth (Liam Cunningham) lähevad võitlema Raudtrooni pärast. Kuninganna Cersei Lannister on selleks valmis ja ootab saabujaid koos oma armeega.

Kaader seriaalist «Troonide mäng». Pildil Daenerys Targaryeni mängiv Emilia Clarke ja Jon Snowd kehastav Kit Harington
Kaader seriaalist «Troonide mäng». Pildil Daenerys Targaryeni mängiv Emilia Clarke ja Jon Snowd kehastav Kit Harington Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Cersei Lannisteril (Lena Headey) on üle pika aja seljas punane kleit, mis fännide arvates viitab verele ja võitlusele, kuid ka romantikale. 

Videos on stseen, milles Euron Greyjoy (Pilou Asbæk) kosib Cersei Lannisteri ja kuninganna tundub sellega nõus olevat.

Sansa Stark (Sophie Turner) jälgib, kuidas pärast lahingut surnute armeega Winterfelli kindlust üles ehitatakse.

Sansa Stark (Sophie Turner)
Sansa Stark (Sophie Turner) Foto: twitter.com

Veel on näha, kuidas Sansa Stark, Arya Stark (Maisie Williams), Gendry (Joe Dempsie) ja Samwell Tarly (John Bradley) vaatavad kaugusse. Samuti on vilksamisi märgata ühte suudlust.

Näha on ka kahte Daenerys Targaryeni lohet, kelle saatus jäi kolmandas osas lahtiseks.

Reklaamvideos on veel Gilly, kes samuti Winterfelli lahingus ellu jäi.

Kaheksandal hooajal on hukkunud mitmeid tähtsaid tegelasi, kellest enamik kaotas elu Winterfelli lahingus.

Kristofer Hivju, kes kehastab Tormund Giantsbane'i ja Richard Dormer, kes mängib Beric Dondarrionit (paremal), «Troonide mängu» kaheksandal hooajal
Kristofer Hivju, kes kehastab Tormund Giantsbane'i ja Richard Dormer, kes mängib Beric Dondarrionit (paremal), «Troonide mängu» kaheksandal hooajal Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Varasemal ajal mitmest kokkupõrkest eluga pääsenud Beric Dondarrion (Richard Dormer) hukub Winterfelli lahingus. Ta juhtis vennaskonda Brotherhood Without Banners. Dondarrion annab oma elu, et päästa Arya Starki, kes põgeneb lossi sees zombivõitlejate eest.

Ben Crompton kehastab «Troonide mängus» Eddison Tolletti
Ben Crompton kehastab «Troonide mängus» Eddison Tolletti Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Eddison Tollett (Ben Crompton) oli Öise vahtkonna juht, kes samuti Winterfelli lahingus elu kaotas. Esimesel korral ta hukkus, kui päästis oma sõbra Samwell Tarly surnud võitlejate käest. Öökuningas äratas hukkunud ellu, et Jon Snowle ots peale teha, kuid Arya Stark tapab Öökuninga, mille tõttu ka elluäratatud taas surevad.

Eddison Tollet oli pikka aega Jon Snow ustav sõber, kaitstes Winterfelli oma surma hinnaga.

Alfie Allen kehastab «Troonide mängus» Theon Greyjoyd
Alfie Allen kehastab «Troonide mängus» Theon Greyjoyd Foto: / AP/Scanpix

Theon Greyjoy (Alfie Allen) kaotab elu kaitstes Bran Starki (Isaac Hempstead-Wright) Öökuninga (Vladimir Furdik) eest. Ta üritab öökuningat tappa, kuid see surma kehastus tapab tema.

Greyjoy oli esimestel hooaegadel Winterfellis, kuid siis pettis Robb Starki (Richard Madden), sattudes Ramsay Boltoni (Iwan Rheon) orjaks ja Sansa Stark aitas tal vabaneda.

Bella Ramsey Lady Lyanna Mormontina «Troonide mängu» kaheksandal hooajal
Bella Ramsey Lady Lyanna Mormontina «Troonide mängu» kaheksandal hooajal Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Lyanna Mormont (Bella Ramsey) oli julge noor võitleja, olles oma vägedele eeskujuks. Oma noorusest hoolimata ei kartnud ta Öökuningat ega tema armeed. Ta küll hukub Winterfelli lahingus, kuid jõuab enne seda tappa zombihiiglase, pussitades teda silma.

Iain Glen «Troonide mängu» tegelase Ser Jorah Mormontina (vasakul) ja igapäevaelus
Iain Glen «Troonide mängu» tegelase Ser Jorah Mormontina (vasakul) ja igapäevaelus Foto: / AP/Scanpix

Jorah Mormont (Iain Glen) armastas Daenerys Targaryeni kuni oma elu lõpuni ja ta suri kuningannat kaitstes. Jorah Mormont oli üks põhitegelasi, astudes vaatajate ette juba esimesel hooajal. Alguses oli ta kuningas Robert Baratheoni (Mark Addy) luuraja, kuid siis võitis ta Daenerys Targaryeni (Emilia Clarke) usalduse. Kaheksandal hooajal oli ta üks Targaryeni vähestest sõpradest.

Carice van Houten kehastab «Troonide mängus» nõid Melisandre'it
Carice van Houten kehastab «Troonide mängus» nõid Melisandre'it Foto: / AP/Scanpix

Melisandre (Carice van Houten) oli nõid, kes tuli Winterfelli suureks lahinguks tagasi. Ta ennustas Arya Starkile, mis temast saab ja Aryat üllatas hiljem, et nõia ennustus täitus.

Pärast Winterfelli lahingut Melisandre sureb, võttes kaelast teda noorena hoidnud kaelakee.

Melisandre jäi sellest sarjast meelde Shireen Baratheoni ohvriks tooja, Jon Snow surnust ülesärataja ja Gendry ravijana.

Öökuningas (Vladimir Furdik) lendamas seitsmenda hooaja lõpul jäädraakoniga
Öökuningas (Vladimir Furdik) lendamas seitsmenda hooaja lõpul jäädraakoniga Foto: / AP/Scanpix

Sarja põhiline pahalane Öökuningas sai koos oma armeega võidu ja Winterfelli kaitsjad arvasid, et nad kõik surevad. 

Jon Snow (Kit Harington) üritas Öökuningat tappa mitmel hooajal, kuid see ei õnnestunud. Sellega sai lõpuks hakkama Arya Stark (Maisie Williams), kes surus relva pahalase kehasse, kes selle tõttu tükkideks lagunes.

Enne oma surma äratas Öökuningas lahingus hukkunud ellu, suurendades sellega oma armeed.  Lisaks ärkasid Öökuninga nõiduse tõttu ka Winterfelli krüpti maetud surnud, kes ründasid krüptis end peitnuid, teiste seas ka Sansa Starki (Sophie Turner) ja Tyrion Lannisteri (Peter Dinklage).

Tyrion Lannisteri kehastav Peter Dinklage «Troonide mängu» kaheksanda hooaja teises osas
Tyrion Lannisteri kehastav Peter Dinklage «Troonide mängu» kaheksanda hooaja teises osas Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Öökuninga hukkude kukkus ta armee kokku ning osa Winterfelli kaitsjatest pääses selle tõttu eluga.

Ned Umber (Harry Grasby) kaotas elu kaheksanda hooaja esimeses osas. Öökuningas või keegi tema lähikondlastest tappis Nedi, pannes ta surnukeha Winterfelli kindluse seinale. Winterfelli kaitsjad said aru, et see on Öökuninga sõnum neile.

Ned Umberi pere hukkus zombiarmee rünnakus.

Veel sai Winterfelli kaitsmisel surma peaaegu kogu Daenerys Targaryeni armee.

«Troonide mängu» kaheksanda hooaja neljas osa on Foxi kanalil 6. mail kell 22.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles