Pühapäev, 11. jaanuar

, Võru 1LEHT vastutav väljaandja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Film Võõras (Muukalainen) 
Režissöör: Jukka-Pekka Valkeapää
Film Võõras (Muukalainen) Režissöör: Jukka-Pekka Valkeapää Foto: Internet
KINOS KANNEL:

kl 19 Põnevusfilm „Valede rägastik“
kl 21 Poeetiline draama „Võõras“


Draama „VÕÕRAS” linastub Kandles täna viiimast korda. Filmi pikkus 99 minutit.

Film räägib poeetilise loo 10-aastase poisi ja tema ema üksildasest elust, mille rahu tuleb segama tundmatu haavatu, kes toob sõnumeid vangis istuvalt pereisalt.
Filmi võtted toimusid 2007.a. kuue nädala vältel Tallinnas Patarei vanglas, Lahemaa rahvuspargis Soodla jõe ääres, Läänemaal Puhtus ning Võrumaal Tootsil, mille läbiviimise eest vastutasid filmi eestipoolsed produtsendid on Anneli Ahven ja Peeter Urbla.

Filmi „VÕÕRAS“ režissöör on Jukka-Pekka Valkeapää ja operaator Tuomo Hutri. Peaosalist poissi mängib vene juurtega soomlane Vitali Bobrov, tema ema soomlanna Emilia Ikäheimo ja võõrast tšehh Pavel Liska. Kaasa teeb ka eesti näitleja Hendrik Toompere jr.

Filmi originaalmuusika on kirjutanud Helena Tulve.

Režissöör: Jukka-Pekka Valkeapää

 

Põnevusfilm „VALEDE RÄGASTIK” (2008) kestab  2 tundi ja 8 minutit.

Ta on üks USA salaluure parimaid agente, tegutsedes kuumades kriisikolletes, kust keegi reeglina eluga ei pääse. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) on mees, kel puudub omaenda identiteet ning kes usaldab vaid kiretut häält kaitstud telefoniliini teises otsas. CIA veteran Ed Hoffman (Russell Crowe) sõdib sülearvuti vahendusel oma elutoast, dikteerides Ferrise manöövreid, samal ajal kui teine kuulide eest põikleb.

Ühe terrorirühmituse uus liider on organiseerinud ülemaailmse pommirünnakute laine, jäädes samal ajal märkamatuks maailma kõige arenenumale luurevõrgustikule. Selleks, et teda päevavalgele meelitada, peab Ferris tungima hämarate kokkulepete ja meeleheitel märtrite maailma, sõlmides selleks ebakindla liidu Jordaania salateenistuse juhiga. Otsingud viivad ta läbi Iraagi, Jordaania, Washingtoni ja Dubai. Mida lähemale Ferris jõuab oma sihtmärgile, seda ebakindlamaks muutub olukord. Liitlased on nii head, kui nende viimane reetmine ning usaldus on kõige ohtlikum taktika üleüldse.

”Valede rägastik” on kaasahaarav põnevusfilm, mille stsenaariumi kirjutas Oscari-võitja William Monahan (”Kahe tule vahel”) endise ”Washington Posti” kolumnisti David Ignatiuse romaani alusel. Lavastas Ridley Scott (”Ameerika gangster”, ”Black Hawk Down”), osades Leonardo DiCaprio (”Vereteemant”), Russell Crowe (”Ameerika gangster”), Mark Strong (”Tähetolm”), Carice van Houten (”Black Book”), Golshifteh Farahani (“M for Mother”), Oscar Isaac (“Nativity Story”), Simon McBurney (“Kuldne kompass”) jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles