Kuninglik pere lükkas ümber kõlakad, et Sussexi-beebi on sündinud

Inna-Katrin Hein
Copy
Prints Harry ja Meghan Markle Marokos, 2019.
Prints Harry ja Meghan Markle Marokos, 2019. Foto: Reuters/ScanPix

Alates aprilli viimasest nädalas on nii Briti kui maailma meedias spekuleeritud, et ka prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghani laps on sündinud ning ajakirjanikud on otsinud viiteid, kas see võib nii olla.

Briti kuningliku pere esindaja kinnitas 2. mail meediale, et laps ei ole veel sündinud, kuid ta sündi on oodata lähiajal, teatab msn.com.

Hertsoginna Meghan ei ole teatanud aega, millal laps sündima peaks, kuid avalikusse jõudnud andmetel kas aprilli lõpul või mai alguses. Kuna käes on juba mai, siis sünnib Harry ja Meghani esimene laps mais.

Harry ja Meghan märtsis 2019
Harry ja Meghan märtsis 2019 Foto: ROGER GEORGES/SIPA / ROGER GEORGES/SIPA/Scanpix

Prints Harry sõnas aprilli alguses, et nad ei avalikusta lapse sündi nii nagu tegid seda ta vend, prints William ja Cambridge’i hertsoginna Catherine oma kolme lapsega.

Kuid nad teavitavad pärast lapse sündi avalikkust, millise nime maimuke saab.

Kahtluse, et Sussexi-beebi on sündinud, tekitas prints Harry teade, et ta lendab järgmisel nädalal Hollandisse, kus reklaambib 2020. aasta Invictus Games sõjaveteranide mänge. Meedias oletati, et Harry oli lapse sünni juures ja nüüd saab taas oma töökohustusi täitma asuda. 

Raadiosaatejuht Chris Evans valas omakorda õli tulle selgitades, et kuninganna Elizabeth II kolis Windsori lossi ja juba külastas Harry ja Meghani kodu Frogmore House’i, mis asub Windsoris.

Briti väljaanded kirjutasid, et Harry ja Meghan eiravad sajanditevanuseid traditsioone, kui ei anna oma lapse sünnist rahvale teada ja see ärritab rahvast.

Saladuslikkust lisab see, et hertsoginna Meghan ei too last ilmale Londoni St. Mary haiglas, kus on sündinud palju kuninglikke lapsi, vaid eelistab kodus sünnitada.

Sussexi hertsoginna Meghan külastas 2018. aasta detsembris Londonis kuningliku pere patronaaži all tegutsevat varjupaika
Sussexi hertsoginna Meghan külastas 2018. aasta detsembris Londonis kuningliku pere patronaaži all tegutsevat varjupaika Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

Harry ja Meghani tulevane laps on Briti troonipärimisjärjestuses seitsmes. On ebatõenäoline, et ta kunagi troonile saab, sest talle eelnevad kuus inimest, kes kõik on elus ja hea tervise juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles