Maailma esimeseks Kuu-turistiks tahtnud miljardär on enda sõnul pankrotis

Inna-Katrin Hein
Copy
Yusaku Maezawa teatamas 2018, et temast võib saada maailma esimene kosmoseturist
Yusaku Maezawa teatamas 2018, et temast võib saada maailma esimene kosmoseturist Foto: Toru Hanai / Reuters/Scanpix

Jaapani üks rikkamaid inimesi, kes soovis saada maailma esimeseks Kuu- turistiks, teatas 4. mail Twitteris, et ta on peaaegu pankrotis ja müüb osa oma varast ning seega jääb ta lendamine Kuu ümber suure tõenäosusega ära.

Yusaku Maezawal oli plaanis lennata kosmosesse Lõuna-Aafrika Vabariigi päritolu kosmose- ja elektriautoärimehe Elon Muski firma Space X raketiga, teatab msn.com. 

Elon Musk teatamas 2018, et jaapanlasest Yusaku Maezawast võib saada maailma esimene kosmoseturist
Elon Musk teatamas 2018, et jaapanlasest Yusaku Maezawast võib saada maailma esimene kosmoseturist Foto: Chris Carlson / AP/Scanpix

Maezawa kirjutas, et ta oskab küll palju raha teha, kuid see kulub tal kohe uutele projektidele ja tal on ka läbikukkunud äriprojekte.

Jaapanlane lisas oma tviidile mitu naerunägu, mis Twitteri kasutajate arvates viitab sellele, et tegelikult on tal vara veel küllalt.

Siiski on tal olnud ka paremaid päevi, sest viimase aastaga on ta online-rõivafirma Zozo saanud kahju 700 miljonit dollarit (623 miljonit eurot).

Forbesi andmetel oli Maezawa varem Jaapanis jõukate seas 18. kohal, kuid nüüd on langenud 22. kohale. Tal olevat vara alles umbes kaks miljardit dollarit (1,78 miljardit eurot).

Maezawa on tuntud kunstikollektsionäär, kes on varasematel aastatel osalenud paljudel oksjonitel ja ostnud hinnalist kunsti.

2017. aastal ostis ta Sotheby’s oksjonimaja oksjonilt kahe päevaga 98 miljoni dollari (87 miljonit eurot) eest kunsti. Hiljem veel Christie’s oksjonimaja oksjonilt 110,5 miljoni dollari (98 miljonit eurot) eest Basquiati maali.

Yusaku Maezawa 2018
Yusaku Maezawa 2018 Foto: Chris Carlson / AP/Scanpix

Maalid, mida ta kavatseb nüüd müüa, on väärt miljoneid dollareid ning nende seas on ka üks Andy Warholi teos.

Jaapanlasele kuuluvad kunstiteosed pannakse 16. mail New Yorgis toimuval Sotheby’s oksjonimaja oksjonile.

Maezawa sai üle maailma kuulsaks möödunud aastal, kui ta teatas, et tahab saada maailma esimeseks Kuu-turistiks, kes teeb tiiru ümber Kuu Space X raketiga. Ta maksis Elon Muski firmale selle eest üsna suure summa, mida ei avalikustatud.

Lend pidi aset leidma 2023 ja ei ole teada, kas Musk tagastab talle makstud summa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles