PILDID ja VIDEO Pamela Anderson külastas vanglas olevat Julian Assange’i: ta on süütu ohver

Inna-Katrin Hein
Copy

Rahvusvahelise mittetulundusliku organisatsiooni WikiLeaks asutaja, austraallane Julian Assange kannab 50 nädala pikkust karistust Ühendkuningriigi Belmarshi vanglas, kuna ta rikkus 2012 kautsjonitingimusi.

Teda külastas seal ameeriklannast näitlejanna, sarjast «Rannavalve» tuntud Pamela Anderson, kelle arvates on ebaõiglane, et ta sõber vangistati kõrge turvalisusega vanglasse, teatab msn.com.

Anderson läks Londoni kaguosas asuvasse vanglasse koos diplomaatilis ja sõjalisi saladokumente avalikustava WikiLeaksi lehekülje toimetaja Kristinn Hrafnssoniga.

Pamela Anderson ja WikiLeaksi toimetaja Kristinn Hrafnsson külastasid Julian Assange'i, kes on Londoni Belmarshi vanglas
Pamela Anderson ja WikiLeaksi toimetaja Kristinn Hrafnsson külastasid Julian Assange'i, kes on Londoni Belmarshi vanglas Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

«Ma armastan teda ja ma vist ei suuda ette kujutada, mida ta on üle elanud. Ta ei ole toime pannud midagi sellist, et teda tuleks hoida kinni kõrge turvalisusega vanglas,» sõnas Assange’i kaitsesõnumiga pleedi kandnud Andserson hiljem ajakirjanikele.

Pamela Anderson külastas Julian Assange'i, kes on Londoni Belmarshi vanglas
Pamela Anderson külastas Julian Assange'i, kes on Londoni Belmarshi vanglas Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Andersoni sõnul ei ole Assange mitte kunagi olnud vägivaldne, vaid ta on poliitiliste mängude  ja kinnimätsimise süütu ohver.

«Julianil on ees pikk võitlus ja selle tõttu vajab ta meie tuge. Pakun talle oma tuge nii teda vanglas külastades kui talle sinna kirjutades. Tahan olla talle igakülgselt toeks. Temaga toimunu on ebaaus, sest ta riskis paljuga, kui tõe avalikustas,» sõnas näitlejanna.

Andersoni andmetel on Assange üksikvangistuses ja tal ei lubata telefoni teel isegi mitte oma lastega suhelda.

WikiLeaksi toimetaja Kristinn Hrafnsson lisas, et tal on valus, kuna ta pikaajaline sõber, ajakirjanik ja intellektuaal on kuulutatud ohtlikuks ja pistetud kõrge turvalisusega vanglasse.

Julian Assange 1. mail 2019
Julian Assange 1. mail 2019 Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP/Scanpix

Assange elas seitse aastat Londonis Ecuadori saatkonnas, sest see riik andis talle asüüli. Selle aja jooksul külastas Anderson teda mitmel korral, tekitades jutte, et neil on suhe. Andersoni sõnul on Assange tema silmis väga julge mees ja nad on sõbrad. Assange ei ole oma väidetavat armusuhet Andersoniga kommenteerinud.

Ecuador tühistas Assange’i varjupaigataotluse aprilli alguses ning 11. aprillil vahistas Briti politsei Assange’i.

USA soovib, et Ühendkuningriik ta välja annaks, sest ta tahetakse USAs saladokumentide lekitamise ja Pentagoni arvutitesse sissemurdmise eest kohtu alla anda.

Varem soovis ka Rootsi ta väljaandmist, kuna kahe rootslanna sõnul Julian Assange vägistas nad. Hiljem naised loobusid ta süüdistamisest.

Rootsi prokurörid arutavad, kas nimetatud vägistamisi ja seksuaalset ahistamist tuleks uuesti uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles