Eurovisiooni kommenteerimisest loobunud Mart Juur avaldas, milline on olnud kõige parem Eesti eurolaul (10)

Elu24
Copy
Mart Juur ja Andrus Kivirähk.
Mart Juur ja Andrus Kivirähk. Foto: Andres Haabu / Postimees

Humorist, kirjamees ja aastaid Eurovisiooni kajastanud Mart Juur teatas, et tema ja Andrus Kivirähk lõpetavad koos Eurovisiooni kommenteerimise, tuues põhjuseks laiskuse.

Mart Juur kirjutas Facebooki pika teate selle kohta, et tema ja Andrus Kivirähki juhitud saade «Rahva Oma Kaitse», mis ka Eurovisiooni kommenteerib, lõpetab selle tegemise. 

«Meie Andrusega oleme nende aastate jooksul toredasti aega veetnud, laulnud ja tantsinud, hullanud ja tembutanud ning söönud-joonud kõike seda head ja paremat, mis fännid meile armastusega kokku tassinud on,» kirjutas Mart Juur.

«Eurovisiooni vaatamine sai alguse palju aastaid tagasi ja pidi olema ühekordne projekt. Märkamatult hakkas sellest saama traditsioon. Traditsioone tuleb hoida ja kaitsta, samas traditsiooni säilitamine on tõsine töö. Meie paraku erilised töömehed ei ole, meid huvitab rohkem puhkus, logelemine ja teenimatult saadud hüvede kasutamine, seepärast otsustasime Eurovisiooni-poe kinni panna enne kui rituaalist saab rutiin,» andis Juur omapärase põhjenduse. 

«Jah, muidugi on ERRi ülemused murest mustad. Esiteks on nad meie suured fännid ja teiseks peavad nüüd seletama, et tegu pole süvariigi pealetungi ja sõnavanaduse piiramisega. (Tore kirjaviga sisenes teksti käigu pealt, jätan selle «sõnavanaduse» siia sisse). Kinnitan teile, paanikaks pole põhjust, vabariik seisab kindlalt nagu sibul ja kala. Kaks laiskvorsti teatasid Raadio 2 bossile Kristo Rajasaarele, et me Eurovisiooni ei kommenteeri ammu enne valimisi, vist juba jaanuarikuus, kui Jüri Ratase teisest valitsusest polnud veel paha haisugi,» selgitas Juur, et nende lahkumise taga pole poliitilised põhjused. 

«Rahva Oma Kaitse teisipäevaõhtused show`d jätkuvad nagu nad varsti juba 25 aastat eetris käinud on ja kingitusi võib meile tuua jätkuvalt. Tänan kõiki kuulajaid, mõistan teie kurbust, lohutagu teid meie armastus. Lõpetuseks ütleme viimast korda üheskoos: juut, homo, neeger, Paadam,» lõpetas Mart Juur humoorikalt.

Kõige viimaks avaldas Mart Juur, mis on tema arvates Eesti parim eurolaul läbi aegade. Paraku ei saa selle auväärse tiitli omanikuks Juure hea sõbra Peeter Oja ja teiste Kreisiraadio liikmete esitatud «Leto Svet». Juure arvates on parim Eesti eurolugu Vanilla Ninja esitatud «Club Kung Fu».

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles