Pildid: vaata, kuidas koheldakse töötajaid Huawei uuringute ja arenduse keskuses (4)

Elu24
Copy
Naine töötamas Huawei keskuses, kus töötajatel just kõige paremad tingimused pole
Naine töötamas Huawei keskuses, kus töötajatel just kõige paremad tingimused pole Foto: ALEKSANDAR PLAVEVSKI / EPA

Äsja avaldatud piltide pealt on näha, mis elu elavad töötajad Huawei 1,2 miljardit naela maksvas uurimistöö ja arenduse keskuses, kus töötajad peavad töölaua all magama ning tegema öö läbi tööd.

Keskuses töötab ligi 30 000 töötajat ning on suurem kui Hyde Park Londonis. Läänemaalased saavad piltidelt näha, mis elu elavad inimesed, kes garanteerivad siinsetele inimestele iseenesestmõistetavad argiseadmed, vahendas The Sun.

Ühel pildil on näha, kuidas stressis noor töötaja kõigest väest liinitööd rabab teha. Teisel on näha, kuidas nad jõllitavad sööklas toidujärjekorras olles oma nutitelefone, et natukenegi päevast vaheldust saada.

Baas asub Songshan järve kaldal Dongguan lähedal Hiinas. Huawei tööstusküla kannab hüüdnime «härja sarve laager».

Vaata pilte Huawei keskuses toimuvast SIIT.

Hiinlastele omaselt on ka see laager «järgi tehtud» muus maailmas juba eksisteerivast. Üks baasi sektor on inspireeritud Prantsusmaa pealinnast Pariisist, teised Fribougist Šveitsis, Heidelbergist Saksamaal, Brüggest Belgias ja Oxfordist Inglismaal.

Iga tsoon on omavahel ühenduses rongidega, mis on imporditud Šveitsist. 

Huawei president Ren Zhengfei sõnas: «140 aastat tagasi oli maailma kese terase tõttu Pitssburghis, 70 aastat tagasi oli maailma kese autode pärast Detroidis, aga nüüd? Ma ei tea, aga see on detsentraliseeritud. Firmad kolivad sinna, kus kulud on madalad, sest kõrged kulud vähendavad sinu konkureerimise võimet.»

Huawei on läänemaailmas hakanud valitsustele palju huvi pakkuma, kuna Theresa May andis Hiina firmale hiljuti loa rajada osa Suurbritannia 5G võrgustikust. USA valitus, aga ei lase Hiina tarkvara enda tegemiste juurde, ja soovitab UK-l ja Austraalial sama teha.

Ameeriklaste jaoks on murekohaks asjaolu, et Hiina firmad on seaduse järgi kohustatud koostööd tegema Pekingis asuvate luureagentuuridega. Briti kaitseminister Gavin Williamson vallandati hiljem, kui ta lekitas üleminekuga seotud ülisalajased dokumendid. Williamson olla ajakirjanikele väidetavalt öelnud, et Theresa May nõustus laskma Huaweil ehitada Suurbritannia mobiilisidevõrk, kuigi luureagentide sõnul on tegu äärmiselt kõrge riskiohuga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles