Fännid tahavad koomiksilegendile Stan Leele rajada ausamba

Elu24
Copy
Stan Lee filmi «Raudmees 3» esilinastusel. Kümned ja kümned kuulsused jätsid legendaarse koomiksimehega hüvasti.
Stan Lee filmi «Raudmees 3» esilinastusel. Kümned ja kümned kuulsused jätsid legendaarse koomiksimehega hüvasti. Foto: Reuters / Scanpix

Fännid on alustanud petitsiooni, millega püütakse New Yorgi linnavalitsust veenda rajamaks koomiksimeistri Stan lee tähistamiseks ausammas. 

12. novembril suri 95 aasta vanuses üks Ameerika olulisemaid koomiksikirjanikke Stan Lee.

Stan Lee oli üks menuka koomiksikirjastuse Marvel Comics loojaid. Koos Jack Kirby ja Steve Ditkoga lõi ta arvukalt fantastilisi kangelasi, neis tuntumad Ämblikmees, Hulk, X-Mehed, Must Panter, Daredevil ja paljud teised. Tema fantaasia ja talent olid mängus ka Sipelgamehe, Raudmehe ja Thori sünni juures. Lisaks koomiksite loomisele oli Lee tegev ka filmitööstuses ja mängis ise telesarjades ja filmides.

1922. aasta 28. detsembril sündinud Leel oli juba mõnda aega terviseprobleeme nii kopsude kui südamega.

Nüüd, kui Marveli järgmine film «Tasujad: Lõppmäng» on saanud suureks kassahitiks, soovib šotlasest fänn David Gourlay, et Stan Lee auks rajataks tema kodulinna New Yorki ausammas. 

David pöördus petitsiooni tegemisel otse New Yorgi linnavalitsuse poole. Pärast petitsiooni alustamist portaalis Change on Stan Lee ausamba idee kogunud üle 23 000 allkirja, ning arv suureneb iga minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles