Eesti roimad Andres Anveltiga ⟩ Arhiiv nüüd saadaval. Eesti allilma ristiisa Nikolai Tarankov lõi kurjakate maailmas korra majja (11)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Dagmar Lamp, Andres Anvelt
Dagmar Lamp, Andres Anvelt Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kuhu läheb kurjakas, kui tal on vaja nõu ja abi? Kelle käest liigub läbi raha? Kuhu kaob kuritegude tolm? Kes on need, kes lahendavad kurjategijate ja grupeeringute omavahelisi tülisid? Kes juhib Eesti allilma? Hetkel on sellele vastust keeruline anda, kuid vähemalt 2016. aastani olid väga paljud teadjad inimesed veendunud, et Eesti allilma direktorite nõukogu eesotsas istub üks, tasakaalukas ja intelligentne mees - Nikolai Tarankov… Podcast ilmus esmakordselt 2019. aasta mais ning on nüüd arhiivis igal ajal kuulamiseks saadaval.

Nikolai Tarankov sündis 1953. aastal Valgevenes Mogiljovis. Tarankov saabus Eestisse 1973. aastal ja astus Pärnu merekooli - tema ainuke ametlik töötsaaž on Klooga pioneerilaagris katlakütjana.

Tarankov paistis silma kui hiilgav sportlane ja KGB ühe kõrgeima kooli kursant, kust ta heideti tapmiskahtluse tõttu välja.

1981. aastal tuli ta Eesti poksimeistriks kuni 71-kiloste meeste seas. Tarankov tõusis esile koos Karl Lemani klubi poksijatega.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles