Eesti punktid Eurovisioonil edastab Kelly Sildaru (1)

Elu24
Copy
Vigursuusataja Kelly Sildaru.
Vigursuusataja Kelly Sildaru. Foto: Iti-Pätrik Järve

Eesti on aastate jooksul hoidnud traditsioonilist joont, valides Eurovisioonil punktide edastajaks mõne kohalikus finaalis osalenud laulja. Tänavu on aga mindud teist teed.

Kui eelmisel aastal Portugalis toimunud Eurovisioonil edastas meie punktid põneva välimusega Evestus, siis tänavu teeb seda meie praegune spordihiid Kelly Sildaru.

17-aastane Kelly Sildaru astub 200 miljoni suuruse publiku ette juba homme, kui toimub Eurovisiooni suur finaal. Eestit esindav Victor Crone esineb 18. 

Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Madis Sinivee / PM/Scanpix Baltics

Kui Sildaru ülesandeks on edastada Eesti antavad punktid, siis neid punkte annavad koos publikuga selleks spetsiaalselt moodustatud bande. Eesti žürii moodustavad teleprodutsent Kaupo Karelson, kes on ka esimees, laulja ja saatejuht Reet Linna, muusikamänedžer Sandra Sersant, Eesti autorite ühingu juhatuse esimees Mikk Targo ja laulja Stefan Airapetjan.

Žüriiliikmetel palutakse laulude hindamisel arvestada laulja vokaalset võimekust, lavalist etteastet, laulu ülesehitust ja originaalsust ning etteaste üldist pilti ja nagu ikka ei saa žürii ei saa jagada punkte oma riigi esindajale.

Žürii annab oma punktid poolfinaalidele ja finaalile eelnevate peaproovide põhjal. Poolfinaalides hääletavad vaid nende riikide žüriid, kes samas poolfinaalis osalevad. Lisaks hääletavad esimeses poolfinaalis Hispaania, Prantsusmaa ja Iisrael ning teises poolfinaalis Suurbritannia, Saksamaa ja Itaalia ehk need riigid, mis on juba automaatselt finaalis. Finaalis annavad hääle kõigi 41 osalejariigi žüriid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles