Kit Harington «Troonide mängu» viimase hooaja kritiseerijatele: minge te õige.......

Inna-Katrin Hein
Copy
Kit Harington ( Jon Snow)  ja Isaac Hempstead-Wright (Bran Stark) sarjas «Troonide mäng»
Kit Harington ( Jon Snow) ja Isaac Hempstead-Wright (Bran Stark) sarjas «Troonide mäng» Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

«Troonide mängus» Jon Snowd kehastanud Kit Harington vihastas viimase hooaja kritiseerijate peale ja lajatas neile sotsiaalmeedias.

Haringtoni arvates ei süvenenud need lõualõksutajad ja kirjatsurad kaheksanda hooja kuude osasse, vaid lahmisid huupi, teatab news.com.au.

«Mingid kriitikud võib olla kulutasid maksimaalselt pool tundi sarja kritiseerivale kirjatükile, langetades otsuse, et kõik on halvasti ja nõme. Minu soovitus neile: minge te õige...... Mina ja mu kolleegid tegime head tööd ning andsime endast kõik,» teatas staar.

Kit Harington Jon Snowna sarjas «Troonide mäng»
Kit Harington Jon Snowna sarjas «Troonide mäng» Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Harington teatas hiljem, et ta eesmärgiks ei olnud olla ebaviisakas, kuid ta oli kaheksa aasta jooksul pannud endast sellesse seriaali ja tegelasse palju ning selle tõttu tundis, et kriitika oli ebaõiglane.

«Paljudes ametites töötatakse 9 – 17 ja siis minnakse koju. Neil inimestel on aega oma pere, kallimate ja sõprade jaoks. Meie «Troonide mängu» näitlejad moodustasime suure pere. Kõik, kes meiega hiljem liitusid, võtsime avasüli vastu. Meie tööaeg ei olnud piiritletud ja sageli kestsid võtted ööpäev läbi. Meie rütm oli teine, kuid me olime kogu südamega asja juures,» jätkas Harington.

Fännidest kritiseerijate kui ametilt kriitikute arvates oli viimasel hooajal üsna palju põnevaid momente, pöördeid ja «pauku», kuid oli ka suuri möödalaskmisi.

 Viimane osa, mis sarja kokku võttis, jäi siiski nõrgaks.

Kriitikute arvates oleks peategelaste vahelist heitlust saanud teravamalt ja selgelmalt välja mängida, kuid osa tegelasi sõna otseses mõttes nüsiti ära. 

«Jäi mulje, et kui seitse esimest hooaega tehti suure hoolega, siis viimast kaheksandat tehti ülekäe ja kiirustades. Sellest ka kaadrisse jäänud liigsed asjad,» teatasid kriitikud.

Daenerys Targaryeni juures laual oli näha kohvitopsi 
Daenerys Targaryeni juures laual oli näha kohvitopsi Foto: twitter.com

Nad lisasid, et viimasel hooajal mitu põhitegelast muutusid tundmatuseni ja see tekitas segadust.   

Viimases osas häiris paljusid see, et troonile sai Bran Stark, kes on valitsejana kogenematu. Ta tundus ka apaatse ja elutuna.

Isaac Hempstead Wright «Troonide mängu» tegelase Bran Starkina (vasakul) ja igapäevaelus
Isaac Hempstead Wright «Troonide mängu» tegelase Bran Starkina (vasakul) ja igapäevaelus Foto: / AP/Scanpix

Sarja tegijad ei ole selgitanud loogikaauku, mis puudutab Brani. See tegelane nägi tegelikult kogu aeg, mis toimus, kuid ta ei hoiatanud põhja juhte ja armeed.

Sarja fännid käivitasid petitsiooni, milles nõutakse kaheksanda hooaja uuesti tegemist, kuna sarja loojad ja stsenaristid David Benioff ja Daniel Brett Weiss ei olnut tasemel. Väidetavalt on sellele petitsioonile andnud allakirja üle 800 000 inimese.

«Troonide mängu» viimane osa, mis oli kaheksanda hooaja kuues, tõmbas otsad kokku.  

Draakonikuninganna Daenerys Targaryen hävitas talle ainsana alles jäänud lohe abil nii Cersei Lannisteri kui tema kantsi ja linna, tappes palju inimesi.

Lohekuninganna tundis end pärast võitu kõikvõimsana ja tahtis sõda jätka, kuid see ei olnud Tyrion Lannisterile ja Jon Snowle meelepärane.

Jon Snow tapab Danerys Targaryeni ja lohe viib kuninganna surnukeha kaasa, hävitades enne ka Raudtrooni. 

Kaader seriaalist «Troonide mäng». Pildil Daenerys Targaryeni mängiv Emilia Clarke ja Jon Snowd kehastav Kit Harington
Kaader seriaalist «Troonide mäng». Pildil Daenerys Targaryeni mängiv Emilia Clarke ja Jon Snowd kehastav Kit Harington Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Kaks võimukat naist, Cersei Lannister ja Daenerys Targaryen kaotaid võimuvõitluses elu.

Kui ellujäänud hakkavad arutama, kuidas edasi elada ja valitseda, langetatakse otsus, et uueks valitsejaks saab ratastoolis olev «kolmesilmne ronk» Bran Stark.

Sansta Starkist sai põhja kuninganna ja Arya Stark läks seiklema, purjetades Westerosist läände.

Arya Stark (Maisie Williams) «Troonide mängu» alguses (paremal) ja nüüd
Arya Stark (Maisie Williams) «Troonide mängu» alguses (paremal) ja nüüd Foto: / AP/Scanpix

Kuna Jon Snow tappis kuninganna Daenerys Targaryeni, siis saadetakse ta tagasi müürile.

«Troonide mäng» on läbi, kuid Põhja-Iirimaal Belfastis algasid selle sarja eelloo võtted. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles