Pildid ja video: DNA-test tegi tavalisest mehest jõuka pärija (1)

Inna-Katrin Hein
Copy

DNA-test näitas, et Ühendkuningriigis elav tavaline mees on möödunud aastal surnud jõuka mõisaomaniku ainus pärija.

Cornwallist pärit 31-aastane Jordan Adlard Rogers töötas põetajana ja nii mõnigi kord nappis tal raha, kuid tänu pärandusele lõpetas ta töötamise ja kolis isalt saadud mõisasse elama, teatab South West News Service.

Jordan Adlard Rogers sai Penrose'i mõisa omanikuks
Jordan Adlard Rogers sai Penrose'i mõisa omanikuks Foto: Cornwall Live / SWNS/Scanpix

Rogersi sõnul ei teadnud ta varem eriti midagi oma isast ega tema suguvõsast ning pärast päranduse saamist on ta tutvunud selle perekonna ajalooga.

Cornwallis Helstoni lähedal asuv Penrose’i mõis on Rogersi suguvõsa käes olnud alates 18. sajandist. 1974. aastal andis see suguvõsa osa neile kuuluvast maast ja hoonetest hallata kultuuripärandiga tegelevale organisatsioonile National Trust, saades vastutasuks õiguse elada selles mõisas veel 1000 aastat.

Penrose’i eelmine omanik, 62-aastane Charles Rogers leiti 2018. aasta augustis ta autost surnuna. Aastakümneid narkosõltuvusega võidelnud mees suri lahkamisarstide sõnul heroiini üledoosi tõttu.

Jordan Adlard Rogers sõnas pärast päranduse saamist meediale, et juba teismelisena ta kahtlustas, et Charles Rogers võib ta isa olla, kuid mõisaomanik keeldus aastaid DNA-testist.

Kuid pärast jõuka mehe surma DNA-test siiski tehti ja see kinnitas, et Jordan Adlard Rogers on mõisaomaniku poeg. Kuna ametlikult lastetu mehe ema, isa ja vend olid surnud, siis sai Jordan Adlardist vara ainus pärija.  

«Mulle on öeldud, et küll mul vedas. Tahaksin siiski minna ajas tagasi ja vestelda oma isaga silmast silma ning öelda talle, et olen tema poeg. Võimalik, et siis oleks ta valinud teise, mitte narkootikumide tee,» sõnas pärija.

Mõisaomanikuks saanud mehe sõnul tutvus ta isa perekonna ajalooga ja ta saab aru, milliseid nõudmisi perekond ta isale esitas.

«Selles peres olid väga kõrged nõudmised. Minu isa vend oli kuninglikes õhujõududes piloot ja isa oli mereväes kaptenleitnant. Ta oli boheemlaslik vaba hing ja selle tõttu oli tal raske pere nõudmiste järgi elada,» sõnas poeg.

Charles Rogers noorena
Charles Rogers noorena Foto: Jordan Adlard Rogers / SWNS /Scanpix

Ta lisas, et vanade kirjade ja fotode kohaselt said kaks venda omavahel hästi läbi ning piloodist venna surm mõjus Charlesile.

Jordan Adlard Rogersi ema soovis, et Charles Rogers teeks DNA-testi, kui poiss oli kaheksa-aastane, kuid see ei saanud teoks.

Kui Jordan Adlard oli 18-aastane läks ta ise ja koputas isa mõisa uksele, kuid isa ei soovinud temast midagi teada ja advokaadid asusid isa kaitsele.

Pärast Charles Rogersi surma olid mõned ta sugulased DNA-testi tegemise vastu, kuid kuna otsiti mehe otsest pärijat, siis advokaadid lasid selle testi teha. Charles Rogersi kauged sugulased soovisid surnud mehe vara endale, kuid DNA-test välistas selle.

Varem üürikorterites elanud mees ei pea enam töötama ja ta elab Penrose’i mõisas. Vastavalt isa testamendile saab ta aastas 50 000 naela (56 000 eurot) perekonna fondilt elamiskuludeks. Veel saab ta sissetulekut ka investeeringutelt ja mõisale kuuluvate põldude rendile andmisest.

Jordan Adlard Rogers sai Penrose'i mõisa omanikuks
Jordan Adlard Rogers sai Penrose'i mõisa omanikuks Foto: Cornwall Live / SWNS/Scanpix

Penrose’i mõisa väärtus on 50 miljonit naela (56 miljonit eurot).

Mõisa uus omanik plaanib rajada heategevusorganisatsiooni, mille abil aitab kohalikke elanikke.

«Olen elanud peost suhu ja vahel on olnud näpud põhjas. Oskan rahaga väga hästi ümber käia, ma ei ole laristaja. Tean, mis tähendab puuduses elamine ja selle tõttu tahan aidata neid, kellel on raske,» teatas värske mõisnik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles