Suur hulk inimesi puudus «Troonide mängu» finaali ajal töölt põhjuseta

Inna-Katrin Hein
Copy
«Troonide mängu» viimase osa ühisvaatamine Californias Los Angeleses
«Troonide mängu» viimase osa ühisvaatamine Californias Los Angeleses Foto: AP/Reutres/Sputnik/Scanpix

Menusarja «Troonide mäng» viimane osa oli HBO eetris 19. mail ja Foxi eetris 20. mail, tuues kaas ulatusliku töölt põhjuseta puudumise.

Erinevates riikides teatas 20 - 50 protsenti vahetustega töötavatest inimestest oma tööandjale, et nad on kas haigestunud või neil on mingid teised probleemid, mille tõttu nad ei saa tööle ilmuda, teatab news.com.au.

Tegelikuks «probleemiks» oli «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuues osa.

Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osast. Pildil Kit Harington (Jon Snow) ja Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)
Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osast. Pildil Kit Harington (Jon Snow) ja Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) Foto: AP/Reutres/Sputnik/Scanpix

Ei ole teada, kui palju erinevad ettevõtted töötajate puudumise tõttu kahju said.

HBO teatel vaatas finaalosa 1,54 miljonit inimest, mis on selle sarja osade vaatamise rekord. Seitsmenda hooaja viimast osa vaatas 1,07 miljonit inimest.

Hoolimata suurest huvist on üsna palju neid fänne, kes ei jäänud «Troonide mängu» verise lõpuga rahule ja nad nõuavad kogu kaheksanda hooaja uuesti tegemist. Change.org leheküljel on petitsioonile allkirja andnud juba üle ühe miljoni inimese.

Mitu selle sarja peaosatäitjat on võtnud fännide kriitika suhtes sõna. Sansa Starki kehastaja Sophie Turner teatas, et sarju ei saa alati teha fännidele meelepärasena, sest stsenaristide nägemus võib vaatajate omast erineda.

Kaader «Troonide mängu» finaalosast. Vasakult: Maisie Williams (Arya Stark), Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) ja Sophie Turner (Sansa Stark)
Kaader «Troonide mängu» finaalosast. Vasakult: Maisie Williams (Arya Stark), Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) ja Sophie Turner (Sansa Stark) Foto: AP/Reutres/Sputnik/Scanpix

«Need vingujad ei austa iseennast ega meid. Meie meeskond, kuhu kuulusid näitlejad, stsenaristid, režissöörid ja veel paljud teised, tegi kümme aastat väsimatult tööd. Kaheksanda hooaja tegemiseks kulus ligi aasta, selle jooksul oli 50 öövõtet külmas ja pimedas. Me ei vingunud ega halisenud, vaid tegime oma tööd ja viskasime tuju tõstmiseks nalja. Tänapäeva inimestel on komme kohe vinguma hakata, kui neile midagi ei meeldi, kõik on nii tundlikud ja peavad end seriaalide ekspertideks,» sõnas Turner.

Samal teemal võtsid varem sõna Jon Snowd mänginud Kit Harington ja Grey Wormi kehastaja Jacob Anderson.

Kit Harington Jon Snowna sarjas «Troonide mäng»
Kit Harington Jon Snowna sarjas «Troonide mäng» Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles