Eesti kitarrist sai vihakõne eest Facebookist keelu (2)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Brad Jurjens
Brad Jurjens Foto: Kristjan Lepp

Eesti kitarrist Brad Jurjens avaldas, et maailma suurim sotsiaalmeedia platvorm Facebook andis talle nädalase keelu, kuna mees olla vihakõnet levitanud. 

Need, kes Brad Jurjensi ehk Priit Jürjensi Facebooki jälgivad, teavad, et mees jagas mõned nädalad tagasi artiklit sellest, kuidas jahimehed olla Aafrikas elevandi ära tapnud. Brad kasutas nende meeste kirjeldamiseks vängeid sõnu, millele reageeris Facebooki algoritm. Programm tuvastas Bradi sõnakasutuses vihakõne ning määras ilma kohtupidamiseta talle nädalase keelu oma platvormilt.

Brad kirjeldas kogu sündmust eilse tehtud postituses, nimetas seda nädalast perioodi vanglaks.

«Nii, ma olen tagasi oma seitsme päevases Facebooki vanglakaristusest, postitades artikli mingist sitapeast, kes Aafrikas elevante tappis. Vabandust, et ma ei ole Messengeris ka vastanud, sest see keerati ka kinni. Ma hakkan seda kohe tegema,» sõnas mees ja mainis muuhulgas, et tema tütar Roselyn sai kolmekuuseks.

Elu24 võttis Bradiga ühendust ja küsis, mis põhjuse Facebook konto blokeerimiseks andis. 

«No pm et on vihakõne, kuna ma kutsusin neid kütte valgeks rämpsuks. Nad polnudki vist salakütid, pigem rikkad ameeriklased makstud safaril Aafrikas,» vastas Brad, võttes ise natuke süüd endale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles