Video: «Troonide mängu» viimase hooaja dokumentaalfilmis on näha emotsionaalset Kit Haringtoni

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osast. Pildil Jon Snow (Kit Harington) ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke)
Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osast. Pildil Jon Snow (Kit Harington) ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) Foto: CAP/PLF / Supplied by Capital Pictures/Scanpix

«Troonide mängu» viimase hooaja tegemisest valmis dokumentaalfilm ««Game of Thrones»: The Last Watch», milles karmi sõdalase Jon Snow rollis olnud Kit Harington näitab oma pehmemat poolt.

Režissöör Jeanie Finlay dokumentaalfilmis on näha, et 32-aastane briti näitleja pidas pärast kaheksanda hooaja viimast stseeni emotsionaalse kõne, teatab news.com.au. 

See stseen tehti Põhja-Iirimaal ja selles on näha Jon Snowd lahkumas põhja.

Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osast. Pildil paremal Jon Snow (Kit Harington). Vasakult: Sansa Stark (Sophie Turner), Arya Stark (Maisie Williams) ja Bran Stark (Isaac Hempstead Wright)
Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osast. Pildil paremal Jon Snow (Kit Harington). Vasakult: Sansa Stark (Sophie Turner), Arya Stark (Maisie Williams) ja Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) Foto: CAP/PLF / Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Harington sõnas kaasstaaridele ja võttemeeskonnale: «Mu süda lõhkeb, sest ma armastan seda sarja. Minu jaoks ei ole Jon Snow kehastamine olnud kunagi töö, see on olnud minu elu. See roll on mulle väga südamelähedane. Kaasnäitlejad on minu perekond, ma armastan teid kõiki».

Dokumentaalfilmis on veel, et Harington reageeris emotsionaalselt ka siis, kui enne kaheksandat hooaega toimus näitlejate ühine stsenaariumi lugemine. Tal tulid pisarad silma, kui kuulis, et ta tagelane peab tapma Daenerys Targaryeni (Emilia Clarke).

Kit Harington kaheksanda hooaja stsenaariumit lugemisel. Tal tulid pisarad silma, kui ta sai teada, et ta tegelane Jon Snow tapab Daenery Targaryeni (Emilia Clarke)
Kit Harington kaheksanda hooaja stsenaariumit lugemisel. Tal tulid pisarad silma, kui ta sai teada, et ta tegelane Jon Snow tapab Daenery Targaryeni (Emilia Clarke) Foto: Youtube

Daenerys Targaryeni mängiv 32-aastane Clarke oli enne ühislugemist käsikirjaga tutvunud ja talle ei tulnud ta tegelase tapmine üllatusena.

Clarke oli samuti emotsionaalne, kui nägi, kuidas Harington ta tapmisstseenile reageeris.

Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osast. Pildil Jon Snow (Kit Harington) ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Kaugemal on näha Raudtrooni
Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osast. Pildil Jon Snow (Kit Harington) ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Kaugemal on näha Raudtrooni Foto: CAP/PLF / Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Dokumentaalfilmis jälgitakse «Troonide mängu» kaadritagust ühe aasta jooksul, kui võtted toimusid Põhja-Iirimaal, Horvaatias ja stuudios.

Eriti kurnavad oli näitlejate ja võttemeeskonna jaoks Winterfelli lahingu öised võtted, mis kestsid 11 nädalat. 

Dokumentaalfilmis tutvustatakse mitmeid inimesi, kes töötavad kaadri taga. Kostümeerijad, grimmitegijad, juuksurid, eriefektide tegijad ja ka need, kes näitlejaid ja võttemeeskonda toitlustasid.

Tähtsat rolli mängisid nii lume-kui kohvimasinad.

Detailselt on näidatud ja selgitatud mitmeid kaheksanda hooaja tähtsaid stseene, kaasa arvatud seda, kuidas Arya Stark (Maisie Williams) tapab Öökuninga (Vladimir Furdik), kelle hukkumise tagajärjel ta armee variseb. 

Kaheksanda hooaja eelsel stsenaariumi lugemisel kaasstaarid plaksutavad Maisie Williamsile, kui kuulevad, et tema tegelasest saab kangelane. 

Maisie Williams, kes kehastab Arya Starki, «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kolmandas osas
Maisie Williams, kes kehastab Arya Starki, «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kolmandas osas Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Lisaks viskavad näitlejad ja võttemeeskond nalja ning on ka kaadreid võtetel aset leidnud apsakatest.

«Troonide mängu» esimene osa oli HBO eetris 17. aprillil 2011 ja viimane oli 19. mail 2019.

Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osas, milles Jon Snow (Kit Harington) tappis Daenerys Targaryeni (Emilia Clarke) ning lohe viis Daeneryse kaasa
Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja kuuendast osas, milles Jon Snow (Kit Harington) tappis Daenerys Targaryeni (Emilia Clarke) ning lohe viis Daeneryse kaasa Foto: CAP/PLF / Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles