Prints Philipi tekitatud liiklusõnnetuses vigastatud naine sai juhtimiskeelu (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Emma Fairweather
Emma Fairweather Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Inglannale, kes sai selle aasta 17. jaanuaril Norfolkis Sandringhami lähedal prints Philipi tekitatud liikusõnnetuses vigastada, määras kohus nüüd juhtimiskeelu.

Printsi Land Rover põrkas kokku Kiaga, milles kaassõitjana olnud 46-aastasel Emma Fairweatheril tekkis käeluumurd, teatab express.co.uk.

Naine nõudis, et 97-aastane prints saaks õnnetuse tekitamise eest karistada ning temalt tuleks juhtimisõigus ära võtta.

Prints Philip tekitas jaanuaris Norfolkis Sandringhami lähedal liiklusõnnetuse. Ta Land Rover on küljeli
Prints Philip tekitas jaanuaris Norfolkis Sandringhami lähedal liiklusõnnetuse. Ta Land Rover on küljeli Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Uurimine näitas, et printsi halba juhtimisoskust kritiseerinud naine ei ole ka ise puhas, sest ta ületas möödunud aasta suvel oma autoga sõites kahel korral kiirust.

Kohtudokumentide kohaselt ületas Fairweather Norfolkis Taverhamis nii juulis kui augustis 2018 kiirust. Ta sõitis teelõigul, kus oli lubatud sõita 50 kilomeetrit tunnis, nii 60 kui 62 kilomeetrit tunnis. Lisaks eiras ta veel mitut liiklusreeglit.

Kohus määras Norfolkis Heachamis elavale naisele 450 naela (508 eurot) trahvi, ta sai poole aasta pikkuse juhtimiskeelu ja ta peab tasuma kohtukulud, mida on 115 naela (130 eurot).

Pärast jaanuarikuist õnnetust sai Fairweather tuntuks sellega, et kritiseeris kuninganna Elizabeth II abikaasa, prints Philipi autojuhtimisokust. Naise sõnul oli tema kannataja, kuid prints ei vabandanud.

Prints Philip selgitas hiljem, et õnnetus juhtus, kuna madalal olnud talvine päike paistis talle silma ja peateele keerates ei näinud ta teist autot.

Prints Philip oma autos mais 2018
Prints Philip oma autos mais 2018 Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images/Scanpix

Printsi Land Rover paiskus kokkupõrke tagajärjel külili ja päästjad aitasid siniverelise välja masina katusel oleva akna kaudu.

Kaks päeva pärast õnnetust oli prints Philip Sandringhami lähedal taas sõitmas. Siis märgati, et ta sõitis turvavööta.

Politsei juhtis printsi tähelepanu sellele, et ta sõitis turvavööta, talle tehti silmade kontroll ja ta pidi sõidueksami uuesti tegema. Prints sai eksamiga hakkama ja ta nägemine oli korras.

Buckinghami palee teatas veebruaris, et prints Philip loobub autojuhtimisest, ta loovutas oma juhiloa ja kasutab edaspidi autojuhti.

Prokurör Chris Long selgitas, et kuna prints loobus juhtimisõigusest, siis talle ei esitata õnnetuse tekitamise süüdistust.

Elizabeth II ja ta mees prints Philip mais 2018
Elizabeth II ja ta mees prints Philip mais 2018 Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images/Scanpix

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles