Kentsakas ülevaade: siin on detailne nimekiri sellest, mida me kuu vanuseks saanud Sussexi-beebist teame

Elu24
Copy
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan tutvustamas 8. mail 2019 oma poega
Prints Harry ja Sussexi hertsoginna Meghan tutvustamas 8. mail 2019 oma poega Foto: Dominic Lipinski/WPA-Pool/SIPA /Scanpix

Prints Harry ja Meghan Markle'i poeg Archie Harrison Mountbatten-Windsor sai 6. juunil ühe kuuseks, seetõttu tegi väljaanne Hello! ülevaate kõigest, mida me Sussex-beebi kohta seni teada oleme saanud.

Kus Archie sündis? 

Meghan Markle (37) tõi oma esiklapse ilmale Londoni Portlandi haiglas, samas haiglas on sündinud ka näiteks printsessid Beatrice ja Eugine. 

Kuulduste kohaselt plaanis Meghan esiti kodusünnitust, ent sünnitas poja siiski 6. mail, kell 5.26 hommikul Londoni haiglas.

Meghan Markle'i ja prints Harry poeg Archie.
Meghan Markle'i ja prints Harry poeg Archie. Foto: Scanpix/ ZUMAPRESS.com

Kes on Archiel külas käinud? 

Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip olid esimesed, kes Sussexi-beebiga kohtusid. Sellest kohtumisest on jäädvustatud pilt ka Sussexite Instagrami kontole ning selle fotoga avaldasid nad ka beebi nime.

Prints William ja Kate ootasid nädala, enne kui nad värskele ilmakodanikule külla läksid. Nende lapsed prints George, printsess Charlotte ja prints Louis peaksid Sussexi-beebiga kohtuma siis, kui ta on veel mõned nädalad kosunud.

Pärast Cambridge'i hertsogipaari nägid Archie't ka prints Charles ning Camilla.

Kuidas kommenteerisid Sussexi-beebi sündi prints William ja Kate?

Prints William sõnas, et on väga elevil ning ootab juba, et saaks värske ilmakodanikuga kohtuda. «Mul on väga hea meel, et saan oma venda tervitada unepuuduses vaevlevate inimeste seltskonda, milleks on vanemaks olemine,» naljatles prints William.

Samuti tunnistas ta, et tal on prints Harryle kuhjaga head nõu jagada. «Soovin talle kõike head ja loodan, et lähipäevadel saavad nad end mugavalt sisse seada ning nautida rõõme, mida vastsündinu perre toob.»

Kate Middleton ja prints William külastasid Londoni meremuuseumit.
Kate Middleton ja prints William külastasid Londoni meremuuseumit. Foto: Scanpix/ PA Wire/PA Images

«Nagu William ütles, ootame me väga, et saaksime teda näha ja teada, mis tema nimeks saab. Nad (Meghan Markle ja prints Harry – toim) on mõlemad väga elevil ja me soovime neile vaid parimat. Lähinädalad on esimesel korral alati pisut hirmuäratavad, seega me soovime neile kõike head,» sõnas Kate Middleton.

Ta lisas: «See on tõeliselt eriline aeg, Louis ja Charlotte tähistasid just oma sünnipäevi ning see on suurepärane aastaaeg, mil siia ilma last tervitada. Kevad on õhus.»

Kes veel on Archiega kohtunud?

Meghani parim sõbranna ja endine stilist Jessica Mulroney tuli koos tütrega Kanadast kohale, et Archiega kohtuda.

Samuti on beebiga kohtunud ka printsess Diana vanem õde, leedi Jane Fellowes. 

Mida on Harry ja Meghan ise oma esimese ühise lapse osas kommenteerinud?

«Ma pole olnud paljudel sünnitustel. See on tegelikult minu esimene - see oli hämmastav, täiesti uskumatu. Ma olen nii uskumatult uhke oma naise üle. Ja nagu iga isa ja vanem ütleks, on meie laps imeline,» sõnas üliõnnelik Harry loetud tunnid pärast Archie sündi.

Meghan Markle ja prints Harry näitasid St George'i kabelis, Windsori lossis esmakordselt pisipoega. 2019.
Meghan Markle ja prints Harry näitasid St George'i kabelis, Windsori lossis esmakordselt pisipoega. 2019. Foto: Scanpix / AFP

Paar tutvustas oma poega maailmale, kui ta oli kahe päeva vanune. «See on maagiline. See on tõeliselt hämmastav,» sõnas Meghan toona.

«Mul on kaks maailma kõige paremat meest, seega ma olen väga õnnelik.»

«Vanemaks olemine on imeline,» lisas ka prints Harry.

Kumma vanema moodi Archie rohkem välja näeb?

Kui Archie oli kahepäevane, tunnistas prints Harry, et ei oska veel öelda, kelle nägu ta poeg rohkem on. «Kõik ütlevad, et beebid muutuvad kahe nädala jooksul nii palju. Me jälgime järgneva kuu jooksul, kuidas sellega läheb.»

Ka Meghan tunnistas, et pole veel aru saanud, kumma vanema moodi ta rohkem on. «Me üritame seda siiani välja selgitada,» sõnas Markle.

Kellega on Sussexi-beebil samal päeval sünnipäev?

George Clooney
George Clooney Foto: Carlo allegri / Reuters/Scanpix

George Clooney'ga, kes on Meghani ja Harry hea sõber. Clooney on ka varasemalt kommenteerinud, et Meghan on «hea sõber» ja et pärast seda, kui ta liitus kuningliku perekonnaga, on talle osaks saanud rohkelt «ebaausat» tähelepanu.

Clooney esines ka saates «Entertainment Tonight» lausudes muigega, et teda ärritab kuningliku lapse sünd, kuna ta sündis samuti 6. mail.

«See põngerjas on kohutav, valis minuga sama sünnikuupäeva. See päev kuulus mulle. Pidin varem oma sünnipäeva jagama režissöör Orson Wellesi ja psühhiaater Sigmund Freudiga, nüüd pean ka kuningliku Archiega,» teatas staar oma humoorika seisukoha.

Kas Archie on prints?

Ei. Briti meedia teatel langetasid lapse vanemad otsuse, et nad soovivad talle võimaldada normaalse lapsepõlve ning tiitel oleks segavaks ja takistavaks asjaoluks.

Õukonna asjatundjate arvates hakatakse selle lapse poole hiljem pöörduma Master Archie, mitte ei nimetata teda tiitliga krahv või lord.

Buckinghami palee kinnitas, et prints Harry ja hertsoginna Meghan kaalusid enne lapse sündi, kas kuninganna Elizabeth II nõusolekul anda talle mõni tiitel, kuid nad loobusid sellest.

Kas kuninganna saaks Sussexi-beebile tiitli anda?

Jah. Esindaja lisas, et 1917. aastast kehtib seadus, mille alusel saab võimul olev monarh anda oma järglastele Tema Kuningliku Kõrguse printsi või printsessi tiitli. See kehtib ka prints Harry ja tema järglaste kohta.

Oletatakse, et kui Walesi prints Charles saab kunagi kuningaks, siis võivad Harry ja Meghan oma pojale tiitli andmist uuesti kaaluda.

Mitmes on Archie Briti troonipärimise järjekorras?

Archie Harrison Mountbatten-Windsor on Briti troonipärimises seitsmes.

Mis tähtkujus Sussexi-beebi on?

Just nagu tema vanavanaema, kuninganna Elizabeth II ja sugulased printsess Charlotte ja prints Louis, on Archie tähtkujult sõnn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles