Eestlaste ehitatud saun tõmbab taas rahvusvahelist tähelepanu

Elu24
Copy
SaunAudit uudistab saunafestivali idee autor Meelis Parijõgi.
SaunAudit uudistab saunafestivali idee autor Meelis Parijõgi. Foto: Ain Liiva

Eestlased on saunade ehitamises maailmatasemel. Kui ettevõtte Iglucraft tooted kuuluvad näiteks Guy Ritchie'le ja David Beckhamile, siis taaskord on eestlased sauna ehitamisega rahvusvahelist tähelepanu tõmmanud.

Nimelt on punt eestlaseid teinud kollasest Audist sauna. Põneva välimusega saunast kirjutas ka BBC

Nädalavahetusel Rakveres toimunud saunafestivalil sai näha mitmeid ebatavalise välimusega aururuume, nende seas ka täielikult funktsioneeriv helekollane Audi saun.

Üritust kajastas Virumaa Teataja, kus rääkis autosauna autor, kust idee tuli. SaunAudi omanik Inno Pagil Tallinnast rääkis, et mõne aasta eest oli neil seltskonnaga plaanis Aegviidus üks korralik kolmepäevane sünnipäevapidu maha pidada. «Uurisime sauna rentimise võimalusi, aga kõik olid kole kallid,» meenutas ta.

Et tal seisis jõude vana Audi-ront, mida keegi isegi 200 euro eest osta ei tahtnud, otsustas hakkaja mees sellest sauna teha. «Kaks nädalat sai õhtuti nokitsetud,» meenutas Inno Pagil.

Saunaks ümber ehitatud Audi suudab ka ise liikuda, kuid ühest kohast teise seda siiski pukseeritakse, kaugemate otste puhul aga pannakse saun treilerile. Audisse, kus on ka pisike keris, mahub korraga leili võtma neli-viis inimest. «Rekord on üheksa,» lausus Pagil.

SaunAudi on 1984. aasta esiveoline Audi 100 Avant. Saunaruum ehk Audi sisemus on korralikule saunale kohaselt laudadest, SaunAudis on hubane leedvalgustus, nelja kõlariga helisüsteem ja USB-ühendus, mälukaardipesa ja raadio. Sauna katuseterrassil saab mõnusalt päikest võtta. «Täiesti tavaline Audi,» ütles Inno Pagil muheledes.

BBC kirjutas artikli väliseestlase Adam Rangi blogipostituse põhjal, kus mees kiidab autosauna taevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles