Need kolm faktorit suurendavad homoseksuaalsuse esinemise tõenäosust (3)

Elu24
Copy
Geipaar
Geipaar Foto: SCANPIX

Toronto Ülikooli teadlased väidavad, et on avastanud kolm kaalukat faktorit, mis suurendavad homoseksuaalsuse esinemise tõenäosust.

Daily Maili teatel on geimehed heteromeestest 34 protsenti suurema tõenäosusega vasakukäelised. Homoseksuaalsuse tõenäosust suurendab ka ühe või mitme vanema venna olemasolu. See faktor suurendab võimalust 15 protsendi võrra.

Veel soodustab tõenäosust, et poiss on homo, homoseksuaalsete pereliikmete olemasolu ükskõik kas ema- või isapoolses suguvõsas.

Kuid uurimuse autorid toonitavad, et neid faktoreid pole mõtet liita. Ehk et kui poiss on vasakukäeline ja tal on mitu vanemat venda, ei suurene tõenäosus mitmekordselt. Toronto teadlaste kinnitusel tõestab uuring, et uurimuses osalenud geimehed, kel on mitu vanemat venda, olid peamiselt paremakäelised.

Uurimus hõlmas enam kui 800 homoseksuaalset meest. Daily Maili teatel polnud uurimuses osalenute suurimal alagrupil – 63 protsenti meestest – siiski ühtegi neist kolmest markerist. Oma tunnuste poolest sarnanesid nad vägagi heteromeestega.

Eri alajaotuste psühholoogilised profiilid olid väga erinevad, märkisid teadlased. Näiteks ilmnes, et need geid, kel polnud kolmest markerist mitte ühtegi, käitusid pigem oma suguvendade moodi ja tegid mehiseks peetavaid töid, olles näiteks tuletõrjujad või mehaanikud. Kuid mitme vanema vennaga geimehed tegutsesid tihtipeale sellistel aladel, mida tavaliselt peetakse naiste pärusmaaks. 

Teadlased oletavad, et iga kord, kui naine sünnitab poisi, vallandab see ema kehas immuunreaktsiooni. Iga poisiga immuunreaktsioon tugevneb ning see mõjutab järgnevalt sündivate poiste aju arengut, sealhulgas tulevase poja seksuaalseid eelistusi. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles