Saudi Araabia kroonprintsi õde peab torumehe tapmiskatse eest kohtu ette astuma

Inna-Katrin Hein
Copy
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman Foto: BANDAR AL-JALOUD / AFP/Scanpix

Saudi Araabia kroonprintsi Mohammed bin Salmani õde, printsess Hassa bint Salman peab Prantsusmaal Pariisis kohtu ette astuma, kuna ta lasi oma ihukaitsjal ta luksuskorteris veetorusid parandanud torumeest rünnata.

AFP teatel peaks kohus Saudi Araabia printsessi üle algama 9. juulil, kuid veel ei ole selge, kas ta ise istungil kohal on.

Torumehe teatel rünnati teda printsessi Pariisi korteris kolm aastat tagasi. Printsess märkas, et tööline teeb ta korterist fotosid, see ei meeldinud printsessile ja ta saatis ihukaitsja töömehele kallale.

Mehe sõnul tegid ta fotosid selleks, et seintest eemale nihutatud mööbli saaks pärast parandustöid õigesse kohta tagasi panna. Printsess süüdista prantslast, et ta tahab ta korterifotod tabloididele müüa.

40. eluaastates printsess Hassa bint Salman oli siis oma ihukaitsjale öelnud, et see mees tuleb tappa.

«Tapa see koer, ta ei ole elu väärt,» olevat printsess karjunud.

Printsessi ihukaitsja ründas torumeest, peksis teda ja käskis mehel printsessi jalgu suudelda, hoides samal ajal relva mehe kuklas.

Mees pääses siiski printsessi korterist eluga, kuid ta oli saanud raskelt vigastada ja vajas ravi.

Torumees tegi juhtunu kohta politseisse avalduse ja juhtunut hakati uurima. Printsess arreteeriti ja kuulati üle ning lasti üks tund hiljem vabadusse. Prantsuse meedia imestas, et printsess, kellel ei ole diplomaatilist puutumatust, pääses nii kergelt.

Paar päeva hiljem esitati printsessi ihukaitsjale süüdistus relvastatud ründamises, tapmiskatses ja ebaseadulikus vangistamises.

Arvatakse, et printsess pääseb oma sidemete ja jõukuse tõttu sellest juhtumist puhtana, tehes oma ihukaitsjast patuoina.

Printsess Hassa bint Salman on Saudi Araabia kuninga Salman bin Abulazizi tütar ja kroonprints Mohhammed bin Salmani poolõde.

Saudi Araabia kuningas Salman bin Abdulaziz
Saudi Araabia kuningas Salman bin Abdulaziz Foto: BANDAR AL-JALOUD / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles