Kurikuulus O. J. Simpson liitus Twitteriga ja sattus kohe identiteedivarguse ohvriks

Elu24
Copy
O. J. Simpson kohtusaalis, 2013.
O. J. Simpson kohtusaalis, 2013. Foto: AP/Scanpix

Kriminaalse minevikuga sporditäht ja näitleja O. J. Simpson liitus Eesti aja järgi laupäeva hommikul Twitteriga ning loetud tundidega varastati kavala nipiga ta identiteet.

71-aastane O. J. Simpson avas Twitteri konto ja pani üles video, kus teatab, et kavatseb arveid klaarima hakata. «Hei, Twitter, peagi saate te lugeda mu mõtteid ja arvamusi kõige kohta. On palju minu nimega valekasutajaid, nii et see siin, TheRealOJ32, on ainuke ametlik. See peaks lõbus olema!» rääkis mõrvasüüdistusest puhtalt pääsenud mees videos.

Mida Simpson aga ei taibanud, oli see, et tema kasutajanimes on väike L-täht, mis näeb kirjapildis täpselt samasugune välja nagu suur I-täht. Niisiis kasutas keegi võimalust ning tegi Twitterisse kiiresti kasutaja TheReaIOJ32, vahetades L-tähe I vastu, ja postitas sama video.

Kuna esmapilgul näevad kaks kontot samasugused välja, hakkas libakonto omanik sporditähe eest rääkima. «Ma tapsin ta,» säutsus vale O. J. ja kogus mõne tunniga üle 13 000 meeldimise. Libakonto omanik säutsus veel, et «kus on libud?» ja «ma ei tapnud kedagi».

Simpsoni päris konto sattus samuti paraja tule alla, kuna pehmelt öeldes pole mees, kelle süütuses pole avalikkus endiselt kindel, eriti populaarne. «Mäletad seda, kui sa need mõrvad korda saatsid?» säutsus üks tema video all. «See kasutaja saab tapvalt äge olema!» naljatas teine.

«Hei, O. J., ma vajan kindaid. Mis oleks parim koht, kust neid osta?» küsis kolmas, viidates sellele, et Simpson proovis «mõrvakindaid» kohtusaalis kätte, kuid need ei olnud parajad.

Simpsonil on loetud tundidega kogunenud üle 25 000 fänni.

Mõlemad O. J. kontod näevad samasugused välja, erineb ainult jälgijate arv.
Mõlemad O. J. kontod näevad samasugused välja, erineb ainult jälgijate arv. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Simpsonit, keda teavad eestlased ilmselt kõige paremini «Palja relvaga» paroodiafilmidest, süüdistati 1994. aastal oma eksnaise ja tema sõbra mõrvas. Mehe kohtuprotsessi näidati toona televiisoris ning seetõttu on seda nimetatud ka «sajandi kohtuprotsessiks».

1995. aastal mõisteti Simpson siiski õigeks. Vaatamata sellele kaebas Ron Goldmani perekond asja edasi tsiviilkohtusse.

2008. aastal saadeti Simpson relvastatud röövi ja inimröövi eest trellide taha. Ta vabastati vanglast ennetähtaegselt 2017. aasta juulis.

O. J. Simpson pääses mõrvasüüdistusest puhtalt, pilt aastast 1995.
O. J. Simpson pääses mõrvasüüdistusest puhtalt, pilt aastast 1995. Foto: AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles