Bondi-tüdruk Ana de Armas kasvas üles vaeses Kuubas

Inna-Katrin Hein
Copy
Ana de Armas
Ana de Armas Foto: EPA/Scanpix

Tegemisel on 25. Bondi-film, milles kehastab viiendat korda agent 007 inglasest näitleja Daniel Craig ning Bondi-tüdruku rollis on kommunistlikult Kuubalt pärit näitlejanna Ana de Armas.

30-aastane de Armas tõusis rahvusvahelisse filmitaevasse sel kevadel, kui ta kinnitati uue Bondi-filmi üheks naispeategelaseks, teatab dailymail.co.uk.

20. aprillil 1988 Kuubal Santa Cruz del Nortes sündinud Ana de Armasel õnnestus näitlejaõpingute abil pääseda Hispaaniasse, kus ta sai tänu oma vanavanematele kodakondsuse.

Ana de Armas
Ana de Armas Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Kuid ta lapsepõlv ja teismeliseiga ei olnud vaesel Kuubal just roosiline.

Ana de Armase ema töötas õpetajana ja isa naftatehases insenerina. Pere elas väikeses korteris, kus oli vähe mööblid, vaid kõige hädavajalikum, mis oli võimalik saada.  

Koolis peeti Anat andekaks ja arvati, et temast saab teadlane, kuid elul olid oma plaanid. Mitte keegi ei arvanud, et ta tahab saada näitlejaks.

14-aastasena õnnestus tal pääseda Kuuba Escuela Nacional de Teatro teatrikooli ja üsna pea astus ta üles telesarjas «El Internado».

Kui de Armasele pakuti võimalust edasi õppida ja töötada Hispaanias, haaras ta sellest kohe kinni, sest selle abil pääses ta Kuuba vaesusest.

«Kuubas oli kõik riigi kontrolli all, toimus ajupesu. Palgad olid olematud ja vaesus paistis igalt poolt. Noortel ei olnud seal mingeid võimalusi,» sõnas näitlejanna ühes Hispaanias antud intervjuus.

«Kuna minu vanavanematel oli enne Kuuba revolutsiooni Hispaania kodakondsus, siis sain ka mina üsna kerge vaevaga Hispaania kodanikuks. Ma ei tea, mis minust oleks saanud, kui mul seda võimalust ei oleks olnud,» lisas kuubalanna.

Ana de Armas on mänginud juba mitmes tuntud filmis: õuduslinateoses «Knock Knock», seiklusfilmis «Exposed», poksidraamas «Hands of Stone» ja komöödias «War Dogs». Suur läbimurre tuli 2017. aasta filmiga «Blade Runner 2049».

De Armas oli 2011 – 2013 abielus Hispaania näitleja Marc Clotet’ga.

Ana de Armas aprillis 2019 Jamaical
Ana de Armas aprillis 2019 Jamaical Foto: GILBERT BELLAMY / REUTERS/Scanpix

Kui hakati tegema 25. Bondi filmi, oli peategelast kehastav 51-aastane Daniel Craig kõik Bondi-tüdruku kandidaadid ise üle vaadanud. Ta valis Ana de Armase isiklikult välja.

Uus Bondi-filmi on jõutud üles võtta Jamaical, Itaalias ja Norras, sealt on fotosid jõudnud meediasse.

Kuna Craigi jalg sai võtetel vigastada ja võtete käigus toimus plahvatus, siis võtted peatati mõneks ajaks.

25. Bond, mille tööpealkiri on «Shatterhand», peaks vaatajateni jõudma aprillis 2020.

Daniel Craig ja Bondi-tüdrukud vasakult: Lea Seydoux, Ana de Armas, Naomie Harris ja Lashana Lynch
Daniel Craig ja Bondi-tüdrukud vasakult: Lea Seydoux, Ana de Armas, Naomie Harris ja Lashana Lynch Foto: GILBERT BELLAMY / REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles