Allan Roosilehe karistus küttis EKRE fännid kuumaks (14)

Elu24
Copy
Jaak Madison EKRE valimispeol.
Jaak Madison EKRE valimispeol. Foto: Eero Vabamägi

EKRE poliitik Jaak Madison võttis Facebookis sõna, et purjuspäi roolikeeramisega vahele jäänud raadiohääl Allan Roosileht sai liiga leebe karistuse. See tõmbas käima ka erakonna pooldajad.

Europarlamendi saadik ja abipolitseinik Madison usub, et kriminaalse joobega politseile vahele jäänud Roosileht pidanuks saama märksa karmima karistuse.

Roosilehele määrati 3 kuud ja 28 päeva vangistust, mis ei lähe täitmisele, kui ta ei pane järgneva 13 kuu jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Katseaeg algas täna, 18. juunil. Roosileht peab maksma riigituludesse 450 eurot. Juhtimisõigus jäi raadiohäälele alles.

«Kui tavapraktika järgi võetakse juhtimisõigus mingiks ajaks mitme kiiruseületamise tõttu, siis on arusaamatu, et kohtu otsuse järgi raadiohääl Roosileht sõidab igapäevaselt rahulikult edasi,» kirjutas 28-aastane poliitik Facebookis.

Madisoni arvates ei päde ka selgitus, et Roosilehel on vaja hommikul vara raadio hommikuprogrammis esineda. «Ah et on vaja igal hommikul kl 5 tööle sõita, nagu selgitas kohtus? Tööle saab taksoga ja koju juba ühistranspordiga. Tallinnas see ka tasuta,» pakkus poliitik lahenduse.

Madisoni sõnul on autojuht, kes läheb rooli kriminaalse joobega, potentsiaalne mõrvar. «Kui vaid ise viga saad, pole ehk nii hullugi, kuid kui näiteks mõne lapse surnuks sõidad, siis oled tahtlik tapja,» arvas EKRE poliitik.

Madisoni sõbrad ja erakonna toetajad nõustusid poliitikuga ning heitsid samuti ette kohtuniku arusaamatult leebet otsust. «Minul tekkis ka küsimus, et miks mõned on võrdsemad kui teised,» imestab üks ebaõigluse üle.

EKRE poliitikud valimispeol Wabaduse kohvikus, 2017.
EKRE poliitikud valimispeol Wabaduse kohvikus, 2017. Foto: Tairo Lutter

Arutelus on EKRE fännid pakkunud lausa välja, et Roosileht sai kergema karistuse, kuna ei toeta EKREt. «Roosileht on teada EKRE kiruja oma eetris,» teadis üks rääkida ning väitis, et kerge karistuse taga on euromarksistid, kes on loonud omadele ringkaitse. «Ajuvaba, mismoodi Eesti kohtud «omadele» eeliseid võimaldavad...» nõustus teinegi.

Roosilehe toetajaid kommentaatorite seast silma ei paistnud.

Tänavuste riigikogu valimiste ajal sattus Madison Reformierakonna valimispeol purjus peaga rüselusse, kuna ta keeldus ürituselt lahkumast. Politsei mõõtis poliitikul 1,66-promillise joobe.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles