Galerii: Sõru Jazzil astusid lavale mitmed Eesti muusika suurnimed

Elu24
Copy

11. – 16. juunini toimus Hiiumaal juba 12. korda Sõru Jazz, mida naudivad alati nii muusikud kui ka publik. Sõrus esinesid Eesti jazzi tipud ning samuti musitseerisid jazzmuusikud väljastpoolt Eestit.

Festivalil särasid eriliselt naisartistid, kes said publiku sooja vastuvõtu osaliseks. Üks neist, Anna Pärnoja sõnas, et tal on Sõruga alati selline tunne, nagu läheks jõuluks koju. «See soojus, millega Pille ja Guido ning kogu terve tiim muusikuid vastu võtavad, on nii liigutav. See ongi selline tunne, et sa tead, et sind on oodatud ja sa kuulud sinna, nende inimeste keskele. Muusika mängib loomulikult kogu üritusel suurt rolli, kuid mulle tundub, et inimlikult on see selline kohtumiste ja juttude jätkamiste koht, mis on muusikaülene. Igal aastal ootan seda väga!»

«Tänavust festivali kogedes, mis oli absoluutselt igas mõttes suurepärane õnnestumine, tekkis tundmus, et iga eestlane peaks Sõru Jazzi vähemalt kordki läbi elama,» märkis Sõru Jazzil lausa kuuel korral lavale astunud Joel-Rasmus Remmel.

«Lisaks ääretult mitmekesisele kavale peatub festivali ajal aeg, kiire saab mööda, inimestega lepitakse ära ja tahetakse paremini edasi minna – innustutakse! Usun, et see aitaks nii mõnegi lahti kärisenud koha meie tänases Eestis edukalt terveks ja tugevaks õmmelda. Festivali muusikaline tase oli stabiilselt väga kõrge, publik oli täiesti fenomenaalne, nagu on kohaseks saanud, ja ka kõik «taustajõud/süsteemid» funktsioneerisid laitmatult. Minu 5-aastane õetütar ja peagi kolmeseks saav õepoeg tantsisid jazzmuusika rütmis kaasa väga mitmel kontserdil – mis saab veel toredamat olla!»

Joel Remmel Trio, Anna Kaneelina, Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand esinesid Sõru Jazzil värskete plaatide kavadega. Kruglov-Sooäär kvartett esitas loomingut, mida hakkavad sügisel Art Beat plaadifirma tellimusel salvestama. Noorema põlvkonna jazzmuusikud paistsid silma suurte koosseisudega – JT Conception ja New Wind Jazz Orchestra. Viimane esines esmakordselt solist Susanna Aleksandraga. Nelja päeva jooksul käis laval 82 artisti.

Sõru Jazz eestvedajad on Pille Lukin-Kangur ja Guido Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles