Nagu Bondi filmis! Mägironijad laskusid lennukiga Mont Blancile, politsei kannul

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsuse politsei päästehelikopter ja Euroopa kõrgeim mägi Mont Blanc
Prantsuse politsei päästehelikopter ja Euroopa kõrgeim mägi Mont Blanc Foto: Christian Hartmann / Reuters/Scanpix

Kaks šveitslasest mägironijat maandusid väikese lennukiga Mont Blancil 4450 meetri kõrgusel ja nad hakkasid sealt tipu suunas ronima, politsei neid jälitamas.

AFP teatel märkas Chamonix’ politsei 18. juunil lennuki maandumist mäe idaküljel ja nad läksid uurima, mis toimub.

Politsei päästemeeskonna juht Stephane Bozon sõnas, et mägironijate lennuk maandus paigas, kus lennukitel ja helikopteritel on ohtlik maanduda.

Prantsusmaa, Itaalia ja Šveitsi piiril asuv 4810-meetrine Mont-Blanc
Prantsusmaa, Itaalia ja Šveitsi piiril asuv 4810-meetrine Mont-Blanc Foto: Philippe Desmazes / AFP/Scanpix

Mehed olid ronimisvarustuse abil liikumas tipu suunas, kui sinna saabus politsei kopter, milles olnud korrakaitsjad andsid meestele käsu tegevus katkestada, lennukisse tagasi minna ja minema lennata.

Politsei tegi meeste isikud kiiresti kindlaks, tegemist oli Šveitsi kodakondsusega mägironijatega.

Prantsuse meedia kirjutas, et see juhtum oli nagu mõnest Bondi filmist. Viidati filmile «Spectre», kus peategelast James Bondi kehastab Daniel Craig ja milles osa tegevust toimub lumises keskkonnas mägedes. 

Daniel Crai filmis «Spectre»
Daniel Crai filmis «Spectre» Foto: Jonathan Olley / AP/Scanpix

Politsei ei tea veel, mille eest mehi karistada, sest Mont Blanci maandumiskeelu kohta ei ole ühtegi seadust, on vaid reegel.

Mont Blanci lähedase Chamonix’ linnapea Eric Fournier sõnas, et tegemist oli provokatsiooniga, mis kahjustas looduskeskkonda ja tekitas julgeolekuohu.

Igal suvel käib 4810-meetrisel Mont Blancil tuhandeid mägironijaid, kellest osad on korraliku varustuseta kogenematud ronijad. Need vajavad sageli päästmist.

Prantsuse võimudele teevad muret ka matkajad, kes telgivad valedes kohtades, jätavad mäele prahti ja tekitavad ohuolukordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles