Video: prints Williami ja ta naise kaaskonda kuulunud politseimootorrattur ajas vanamammi alla (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Foto: NIKLAS HALLE'N / AFP/Scanpix

Briti prints Williami ja Cambridge’i hertsoginna Catherine’i autot saatnud politseimootorrattur sõitis otsa eakale naisele, kes sai raskelt vigastada.

Juhtum leidis aset 17. juunil kell 12.50 kohaliku aja järgi Edela-Londonis Upper Richmond Roadil kui William ja ta naine sõitsid Kensingtoni paleest Windsori lossi, teatab dailymail.co.uk.

Mootorrattur sõitis otsa sõiduteed ületada üritanud 83-aastasele Irene Mayorile, kes sai vaagnaluumurru ja vajas operatsiooni. Ta seisund on seni kriitiline.

William ja Catherine saatsid naisele haiglasse lilli ja vabanduskaardi, millel nad teatavad, et neil on kahju, et nii juhtus.

Mayori õde, 86-aastane Joyce Shore sõnas meediale, et ta õde oleks võinud hukkuda ning kuningliku pere liikmeid saatvad politseinikud võiksid ettevaatlikumad olla.

«Mu õde oleks selles õnnetuses võinud hukkuda. Õnneks jäi ta ellu, kuid peab pikka aega haiglaravil olema,» teatas Shore.

Pealtnägijate kinnitusel ei sõitnud politseinikust mootorrattur kuigi kiiresti, kuid liikus valel teepoolel. Ta riivas Mayorit, kes hakkas teed ületama.

Briti politsei mootorratturid. Pilt on illustreeriv
Briti politsei mootorratturid. Pilt on illustreeriv Foto: ADRIAN DENNIS / AFP/Scanpix

Kiirabi saabus 20 minutiga, kuid kuna sündmuspaiga lähedale oli raske pääseda, siis kulus vigastatu juurde jõudmiseks aega kokku 40 minutit.

Politsei teatel eskordivad kuningliku pere liikmeid vaid väga kogenud mootorrattapolitseinikud, kellel on õigus kanda ja kasutada Glock 17 poolautomaatpüstolit. Nad on saanud ka koolituse, mida teha inimröövi korral.

William ja Catherine ei näinud õnnetust, kuna õnnetusse sattunud mootorratas sõitis nende auto taga. Julgeolekureeglite kohaselt peab auto- ja mootorrattakolonn jätkama õnnetuse korral liikumist, et saadetavate elu ei satuks ohtu.

Prints William ja Cambridge'i hertsoginna Catherine 19. juunil 2019
Prints William ja Cambridge'i hertsoginna Catherine 19. juunil 2019 Foto: POOL New / REUTERS/Scanpix

Scotland Yardi eriosakond uurib juhtumit.

Briti meedia teatel on Mayor lesk, kes mõni aasta tagasi mattis oma abikaasa Walteri. Ta on aktiivne liige kohalikus kirikus ja tegeleb heategevusega.

Mayori tütra Fiona sõnas, et tal ei olnud varem kuningliku pere ja politseinike vastu mitte midagi, kuid ta emaga juhtunu pani teda meelt muutma.

Selle aasta jaanuaris tekitas Norfolkis Sandringhami lossi lähedal liiklusõnnetuse 93-aastase kuninganna Elizabeth II 98-aastane abikaasa prints Philip, kes sõitis oma Land Roveriga otsa Kiale, milles olid kaks naist ja laps. 46-aastane naine sai selles õnnetuses käeluumurru. Printsi auto paiskus küljele, kuid ta eriti vigastada ei saanud.

Briti prints Philip sattus 17. jaanuaril Sandringhami lossi lähedal liiklusõnnetusse
Briti prints Philip sattus 17. jaanuaril Sandringhami lossi lähedal liiklusõnnetusse Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix

Paar päeva pärast õnnetust nähti prints Philipit taas autoroolis.

Elizabeth II andis mehele ultimaatumi, et ta lõpetaks ise autoga sõitmise ja kasutaks autojuhti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles