Ka president Kaljulaid hakkas kõrrevabaks (1)

Elu24
Copy
Kersti Kaljulaid. 
Kersti Kaljulaid. Foto: Luiz Rampelotto/Zumapress.com

Artistid ei ole ainsad, kes kõrrevabaks on läinud. Programmiga on nüüd liitunud ka keskkonnasõbralik Kersti Kaljulaid, kes ütleb platskõrtele «Ei!»

Facebooki lehekülg «Kõrrevaba» teatab, et suured rahvapidustused on need tulemas ja pakub välja, et need võiks kõrrevabad teha.

«Meie keskkonnasõbrast president Kersti Kaljulaid on kõrtest loobunud ja kutsub lisaks muusikutele meid kõiki üles ütlema «Ei!» plastikkõrtele!»

Eesti muusikute seas levib üllas üleskutse lisada esinemistingimustesse klausel, et kontserdil ei tohi kasutada ühekordseid plastkõrsi. 

Kõrrevaba Eesti väljakutset alustasid Võsu räpipunt 5miinust, lauljatar Laura Põldvere ja räppar Genka, kes lisasid oma rider'isse punkti, et nende kontsertidel jooke plastkõrtega serveerida ei tohi.

Kuu jooksul on selle loodushoidliku otsuse vastu võtnud veel ansambel Shanon, Liis Lemsalu, Reket, NOËP, noored räpparid Pluuto ja villemdrillem ning äsja kohtus käinud Uku Arop ehk Suur Papa.

Ainuüksi Tallinnas kasutatakse igal reedel umbes 30 000 kõrt, teatatakse kõrrevaba liikumise Facebooki lehel, ning maailma randades arvatakse olevat kokku 8,3 miljardit kõrt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles