Video: Briti rahvasaadik ründas agressiivselt õhtusöögile protestima tulnud naist (9)

Elu24
Copy
Briti rahvasaadik Mark Field ründas agressiivselt õhtusöögile protestima tulnud naist
Briti rahvasaadik Mark Field ründas agressiivselt õhtusöögile protestima tulnud naist Foto: - / AFP

Neljapäeval muutus Internetis populaarseks video, kus Londoni ja Westministeri valimisringkonna liige Mark Field ründas agressiivselt Tory partei õhtusöögile protestima tulnud naist. Briti peaminister on praeguseks rahvasaadiku töökohustused peatanud.

Briti konservatiivne partei Tory korraldas neljapäeva õhtul kesk-Londonsi Mansion House'is piduliku gala, kus olid kohal paljud võimul oleva partei saadikud, vahendas The Sun. Ühel hetkel hakkas õhtusööki segama Greenpeace'i aktivistid, kelle temp ei meeldinud paljudele saalis olijatele.

Mark Field püüab Janet Barkeri saalist eemaldada.
Mark Field püüab Janet Barkeri saalist eemaldada. Foto: - / AFP

Alates 2001. aastast Londoni ja Westministeri valimisringkonna esindaja Mark Field otsustas protestija saalist eemaldada. Field tegi seda väga agressiivsel viisil ning kohtles kõigi saalis olijate silme all punast kleiti kandnud naist väga karmilt. 

Kuigi mehel õnnestus naine viimaks saalist eemaldada, siis jäi poliitiku tegu ka kaamerasilma ette. Pärast video avaldamist langes poliitik pahameele laviini alla ning talle hakati karistust nõudma. Video näidati ka peaministrile Theresa Mayle, kes otsustas koheselt Mark Fieldi töökohustused peatada. 

Aga punast kleiti kandnud naine, kes identifitseeriti hiljem kui Janet Barker, ei olnud üksi. Tegu oli Greenpeace'i suurema protestiga, kus Tory õhtusööki tormas segama ligi 40 aktivisti, kes olid kõik ühtemoodi riides. Galal pidas peakõne üks peaministri kandidaate Philip Hammond.

Theresa May otsustas video nähes Mark Fieldi töökohustused peatada.
Theresa May otsustas video nähes Mark Fieldi töökohustused peatada. Foto: - / AFP

Kuid kogu intsident ei ole nii ühe dimensiooniline kui see näib. Nii peaminister Theresa May kui Tory partei nõuavad galat võõrustanud peopaiga turvameetmete kontrollimist, kuna see ei ole okei, et 40 protestijat niivõrd lihtsalt kinnisele üritusele sisse saavad.

Mark Field põhjendas ka ise oma käitumist, öeldes, et ta reageeris «tõsisele turvalekkele». Politsei hakkas samuti Greenpeace'i sissetungi uurima, kuna aktivistid keeldusid galalt lahkumast ning rikkusid korda. Koos kohaliku turvameeskonnaga suudeti protestijad siiski hoonest välja viia.

Kedagi selle sündmuse järel ei arreteeritud.

Mark Field kommenteeris, et ta reageeris tõsisele turvariskile.
Mark Field kommenteeris, et ta reageeris tõsisele turvariskile. Foto: - / AFP

Mitmed isikud teatasid ka politseile Mark Fieldi rünnakust Janet Barkeri vastu, kuid rünnaku ohvriks langenud naine ise politseisse ei pöördunud. Ja tundub, et ta ei hakka seda ka tegema, öeldes vaid, et rahvasaadik peaks viharavile minema. 

Mark Field on praeguseks naise ees vabandanud.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles