Rulatajad andsid korda rikkunud politseile peksa

Elu24
Copy
Rahutused Colombia palliplatsi. Pilt on illustratiivne.
Rahutused Colombia palliplatsi. Pilt on illustratiivne. Foto: Natacha Pisarenko / AP

Colombia politsei on sattunud kriitika alla, kui reedel riigi pealinnas toimunud rulatamise päeva ajal tekitasid motoriseeritud korrakaitsjad mitmel pool rahutusi. Selle tulemusena võtsid rulatajad korra kaitsmise enda kanda ja andsid politseile peksa.

Lõuna-Ameerika riigi pealinnas Bogotas toimus vähemalt kaks kaklust, mille osaliseks politsei oli. Üks nendest toimus Bogota peatänaval 7. avenüül, kus suur rühm rulatajaid mööda tänavat sõitsid. Rulatajatel oli selleks linnavalitsuse luba olemas, kuna riigis tähistati rulatajate päeva, vahendas Colombia Reports

Sotsmeedias avaldatud video näitab, kuidas üks mootorrattal sõitnud politseinik hoolimatult suure rühma rulatajate vahel sõidab, sõites ühele otsa nii, et mõlemad maha kukkusid. 

Rahutused Gruusias. Pilt on illustratiivne. 
Rahutused Gruusias. Pilt on illustratiivne. Foto: STRINGER / EPA

Lähedal olnud rulatajatele see ei meeldinud ning ründasid maas lebavat politseid. Selle peale tuli politseinikule appi turvalisel kaugusel olnud kolleeg, kes üle ühe politseid peksnud rulataja sõitis.

Teises videos on näha teistsugust intsidenti, millest kiivrit kandnud politseinik ühele naisele peaga äsab.

Bogota politseijaoskonna ametliku teadaande kohaselt ei käitunud korrakaitsjad valesti. Nende kohaselt tekitasid rulatajad ja teised elanikud mitmeid ummikuid ja liiklusohtlikke olukordi, mille likvideerimiseks pidi politsei jõudu kasutama.

Erinevate kakluste ja vägivaldsete intsidentide tulemusel sai viga viis politsenikku, keda pidevalt tömpide esemetega pähe ja kehasse löödi.

Rahutused Alžeerias. Pilt on illustratiivne.
Rahutused Alžeerias. Pilt on illustratiivne. Foto: - / AFP

Esimest intsidenti kommenteerides teatas politsei, et nad on alustanud sisejuurdlust, et juhtunu asjaolud välja selgitada. Bogota politsei juht Hoover Penilla nõuab kolme videokaamera ette jäänud politsei töökohustuste peatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles