Jaapanis tekitas ulatusliku elektrikatkestuse.....

Inna-Katrin Hein
Copy
Jaapani kiirrong. Pilt on illustreeriv
Jaapani kiirrong. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Jaapani rongifirma JR Kitakyushu teatas nüüd, mis põhjustas 30. mail ulatusliku elektrikatkestuse, mõjutades ka kiirrongiliiklust.

Kumamoto prefektuuri Kyushu piirkonna elektrikatkestuse tõttu seisid kümned rongid ja umbes 12 000 inimest ei jõudnud õigeks ajaks sihtkohta, edastab cnn.com.

See olukord tekitas piirkondliku kaose riigis, kus ühistransport toimib seksundipealt.

Ringifirma JR Kitakyushu insenerid uurisid, miks elektrikatkestus tekkis ja nad leidsid, et selle põhjustas tigu.

Tigu.
Tigu. Foto: Panther Media

«Uurisime, et kes või mis tõi kaasa elektriga varustamise katkemise. Arvasime, et tegemist võis olla tehnilise veaga, näiteks lühisega, kuid põhjustaja oli elusolend, tigu, kes hukkus,» sõnas rongifirma esindaja.

Umbes kolmesentimeetrine tigu oli sattunud kaablikappi, kus ta sai kaablilt elektrilöögi ja hukkus. Surnud teo tõttu tekkis elektrikatkestus.

Uurimine näitas, et tigu oli seal ainus võõras ja viiteid millelegi kuritegelikule ei leitud. 

«Meil on vahel probleeme kiirrongide vastu jooksvasti põtrade ja hirvedega, kuid teojuhtum on esimene selline,» teatas rongifirma esindaja.

Ei ole teada, mis liiki see tigu oli.

Tigu. Pilt on illustreeriv
Tigu. Pilt on illustreeriv Foto: SCANPIX

Teod on ka varem õnnetusi põhjustanud. 2011 teatasid mitmed väljaanded, et Ühendkuningriigis Darlingtonis sattus tigu valgusfoore juhtivasse seadmesse. Tekkis lühis, mille tõttu foorid lakkasid töötamast ja tekkisid liiklusummikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles