VIDEO Põhja-Küprose võimud: taevast kukkus tundmatu objekt

Inna-Katrin Hein
Copy
Tundmatu lendav objekt ehk UFO
Tundmatu lendav objekt ehk UFO Foto: AFP / Scanpix

Täna varahommikul nähti Küprose põhjaosas tundmatut lendavat objekti, tekitades ufopaanika.

Põhja-Küprose Türgi Vabariigi võimude kinnitusel langes see objekt inimtühjale alale ja keegi selle tõttu kannatada ei saanud, teatab msn.com.

Põhja-Küprose presidendi Mustafa Akinci arvates võib olla tegemist raketiga, mis jõudis Küprosele mõnest Lähis-Ida sõjatsoonist.

Põhja-Küprose Türgi Vabariigi president Mustafa Akinci
Põhja-Küprose Türgi Vabariigi president Mustafa Akinci Foto: Philippe Desmazes / AFP/Scanpix

Põhja-Küprose välisminister Kudret Ozersay teatas, et sõjavägi uurib allakukkunud objekti, kuid veel ei ole selge, millega tegemist on.

«Militaarallikate informatsiooni kohaselt ei ole tegemist sõjaväehelikopteri ega –lennukiga. Samuti mitte drooniga. Lisaks sõjaväele on sündmuskohta uurimas ka politsei ja tuletõrjujad. Paigast leitav peaks andma vastuse, millega tegemist on. Me ei soovi Lähis-Idas toimuvate konfliktide kandumist Küprose pinnale,» jätkas välisminister.

Põhja-Küprose elanike teatel kuulsid nad täna varahommikul valju pauku ja nägid eredat sähvatust arvates, et tegemist võib olla kas millegi maavälise või siis lähiriikide rünnakuga. Piirkonnas lahvatas ulatuslik tulekahju. 

Tundmatu objekt kukkus all pealinnast Nicosiast 20 kilomeetri kaugusel asuvas mäestikupiirkonnas.

Küpros asub Vahemere idaosas kodusõjas vaevleva Süüria ranniku lähedal. Rahvusvahelise meedia andmetel tegid Iisraeli sõjalennukid ööl vastu 1. juulit pommireide Homsi ja Damaskuse lähedal asuvatele Süüria sõjaväebaasidele. Selles hukkus vähemalt 4 ja sai vigastada 21 tsiviilisikut.

Põhja-Küprose Türgi Vabariik on rahvusvaheliselt tunnustamata riik Küprose saare põhjaosas. Maailma riikidest tunnustab Põhja-Küprose Türgi Vabariiki ainult Türgi.

Teised riigid ja ÜRO tunnustavad ainult Küprose Vabariiki, mis on Küprose kreeklaste riik saare lõunaosas. Nad tunnustavad Küprose Vabariigi suveräänsust kogu saare territooriumil.

Türgi ja Põhja-Küprose Türgi Vabariik omakorda ei tunnusta Küprose Vabariigi võimu kogu saarel ning nimetavad Küprose Vabariiki Lõuna-Küprose Kreeka Võimuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles