Tuntud fotograaf kasutab Lenna Kuurmaa ja Piret Järvise aktifotot pride'i reklaamiks

Elu24
Copy
Pilt Indrek Galetini fotonäituselt «Amour - Vahet pole». Piret Järvis ja Lenna Kuurmaa.
Pilt Indrek Galetini fotonäituselt «Amour - Vahet pole». Piret Järvis ja Lenna Kuurmaa. Foto: Rene Pringi

Fotograaf Indrek Galetin tähistas lõppenud pride'i-kuud Lenna Kuurmaa ja Piret Järvise aktifotoga, kus naised teineteise käte vahel on.

Galetin jagas 2008. aastal tehtud fotot Instagramis, et tähistada armastust, mis ei küsi sugu. «Imelised Lenna ja Piret, pilt heategevusliku fotonäituse «Amour - Vahet pole» jaoks,» kirjutas fotograaf pildi juurde.

«Õnnelikku pride'i!» soovis Galetin.

Aastal 2008 toimunud Galetini fotode oksjonil käidi kahe Ninja-tüdruku alastipildi eest kokku välja 55 000 krooni ehk 3500 euro kanti.

Lenna Kuurmaast ja Piret Järvisest oli näitusel väljas kaks fotot, millest esimene sai oma lõpphinnaks 34 500 ja teine 20 500 krooni.

Pilt Indrek Galetini fotonäituselt «Amour - vahet pole», 28. veebruar 2008.
Pilt Indrek Galetini fotonäituselt «Amour - vahet pole», 28. veebruar 2008. Foto: Rene Pringi

Aastal 2010 jõudsid samad pildid Lennast rahvusvahelisse ajaveebi Homotography, mis tutvustab gei alatooniga moe- ja kunstifotosid.

Seejärel keelas lauljatar oma alastipiltide kasutamise tulevastel fotonäitustel, teatades, et see jäi tema viimaseks alasti poseerimiseks avalikkuse ees.

Pride'i kuuga tähistatakse LGBTQ+ kogukonna õigusi. Eesti LGBT Ühingu juhatuse liige Kristiina Raud selgitas, et pride kui üritus sündis sellest, et LGBT+ inimesed avaldasid meelt vägivalla, ahistamise ja diskrimineerimise vastu.

Täpsemalt tähistati esimese pride-marsiga Stonewalli baaris New Yorgis 1969. aastal toimunud mässu, mille põhjustas politsei korduv LGBT+ kogukonna ahistamine. Pride'ist kasvas kiiresti ülemaailmne nähtus, mis näitab, kui laialt on levinud erineva soo- ja seksuaalse identiteediga inimeste vastu suunatud vaen ja vägivald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles