Prints William saabus vaikselt tänama ta ema, printsess Dianat mälestanuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Prints William tänamas Kensingtoni palee juures fänne, kes mälestasid 1. juulil ta ema, printsess Dianat
Prints William tänamas Kensingtoni palee juures fänne, kes mälestasid 1. juulil ta ema, printsess Dianat Foto: twitter.com

Briti prints William läks tasahilju tänama fänne, kes ta ema, printsess Dianat tema sünniaastapäeval, 1. juulil mälestasid.

Printsess Diana oleks sel esmaspäeval saanud 58-aastaseks, kuid ta hukkus 31. augustil 1997 Prantsusmaal Pariisis toimunud liiklusõnnetuses, olles 36-aastane, teatab dailymail.co.uk.

Printsess Diana fännid kogunesid Kesningtoni palee juurde juba 1. juuli hommikul, et varalahkunud printsessile austust avaldada.

Prints William tänamas fänne, kes mälestasid 1. juulil Kensingtoni palee juures tema ema, printsess Dianat
Prints William tänamas fänne, kes mälestasid 1. juulil Kensingtoni palee juures tema ema, printsess Dianat Foto: twitter.com

Natuke enne kella 7.00 saabus nende juurde vaikselt ja ootamatult prints William, kes tänas fänne, et nad tema ema meeles peavad.

William kätles kõiki kohal olnuid ja rääkis nendega mõnda aega.

Prints oli sündmuskohal ligi 10 minutit ja selle ajaga oli Kensingtoni palee juurde rahvast juurde tulnud, kuna levis sõna, et William on seal.

Seal oli ka 59-aastane rojalist John Loughrey, kelle sõnul vahetas ta prints Williamiga paar sõna.

«William sõnas, et alates Kensingtoni paleesse kolimisest, mis oli varem ta ema kodu, teadis ta, et ema mälestajad kogunevad igal aastal. Ta tänas meid, et me Dianat meeles peame,» sõnas britt.

Loughrey sõnas Williamile, et ta käib igal pühapäeval Westminster Abbeys jumalateenistusel ja peab seal meeles ka Dianat, kelle eest ta palvetab.

Mees küsis, millal püstitatakse Kensingtoni palee juurde Dianale mälestussammas, et ta mälestuse austajad saaksid sinna lilli viia.

William oli mehele öelnud, et sellise mälestussamba püstitamine on plaanis.

Printsess Diana mälestamine ta 20. surma-aastapäeval 2017 Kensingtoni palee juures
Printsess Diana mälestamine ta 20. surma-aastapäeval 2017 Kensingtoni palee juures Foto: Thibault Camus / AP/Scanpix

Prints William ja ta noorem vend, prints Harry meenutasid 2017. aastal tehtud dokumentaalfilmis «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy» («Diana, meie ema: tema elu ja pärand») oma ema öeldes, et Diana oli nende ema ja jääb alati nende emaks.

Vendade sõnul üritas ema neid eluks hästi ette valmistada, näidates ka elu varjukülgi ja probleeme, kuid samas üritades lahendusi pakkuda.

Dokumentaalfilm valmis Diana 20. surma-aastapäevaks.

Leedi Diana Frances Spencer (pärast abiellumist Diana Frances Mountbatten-Windsor; 1. juuli 1961 – 31. august 1997) oli Walesi prints Charlesi esimene abikaasa. Nende esimene poeg, prints William sündis 21. juunil 1982 ja teine poeg, prints Harry 15. septembril 1984.

Diana Spencer ja prints Charles abiellusid 29. juulil 1981 ja lahutasid 1996.

Prints Charles, printsess Diana ja prints William 1984
Prints Charles, printsess Diana ja prints William 1984 Foto: PA / PA Archive/Press Association Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles