Lennukilt kukkunud jäätunud surnukeha võib olla Nairobi lennujaama töötaja oma

Inna-Katrin Hein
Copy
Lennufirma Kenya Airways lennuk
Lennufirma Kenya Airways lennuk Foto: Caro / Gabriele Bärtels /Scanpix

Briti politsei arvates on Lõuna-Londonis Claphamis asuva maja aeda kukkunud jäätunud surnukeha Keenia Nairobi lennujaama töötaja oma.

Surnud mees kukkus Kenya Airways lennuki Boeing 787 Dreamliner telikuruumist välja 30. juunil, kui lennuk oli jõudmas Londoni Heathrow lennuväljale, teatab msn.com.

Külmunud laiba kukkumine ehmatas aias päevitanud 30-aastast tarkvarainseneri John Baldocki, kes oleks võinud hukkunuga pihta ja vigastada saada.

«Kraater» Lõuna-Londoni Claphami aias, kuhu langes Kenya Airwaysi lennukilt jäätunud surnukeha
«Kraater» Lõuna-Londoni Claphami aias, kuhu langes Kenya Airwaysi lennukilt jäätunud surnukeha Foto: SWNS /Scanpix

Briti politsei sõnul said nad Nairobi lennujaamast informatsiooni, et hukkunud mehel oli tõenäoliselt juurdepääs lennujaama turvaaladele, kuhu pääseb vaid eriloaga ning seega oli ta sealne töötaja.

Ta võis olla transporttööline, kes tõstis kohvreid lennukitele ja neilt maha.

Briti politsei edastas surnud mehelt võetud sõrmejäljed Keenia politseile, et ta isik kindlaks teha.

Nairobi lennujaama teatel karmistavad nad pärast seda juhtumit turvareegleid ja lennujaama töötajaid kontrollitakse rohkem.

Keenia tsiviillennundusameti esindaja Gilbert Kibe arvates ei saanud «jänesena» Londonisse lennanu olla lennujaama töötaja,  vaid keegi väljapoolt, kellel õnnestus salaja lennukisse pääseda ja end ära peita.

Kibe sõnul on Nairobi Jomo Kenyatta rahvusvahelises lennujaamas karmid turvareeglid, mille tõttu välised isikud ei pääse keelatud paikadesse.

«Enne lendu kontrollitakse kõik lennukid üksikasjalikult üle, kaasa arvatud telikuruum. See kontroll on väga põhjalik. Seega on üllatav, et seal sai keegi olla,» nentis Kibe.

Külmunud laibaga peaaegu pihta saanud Baldocki sõnul langes surnukeha umbes 20 sekundit ja maandudes tekitas kõva paugu. Alla kukkunu lõhkus osa aia kiviteest ja jättis murule lohu.

Baldock helistas politseisse, kuid uuris ka seda, mis lennuk Heathrowle siis saabus ja sai teada, et Kenyan Airwaysi oma, mis startis üle kaheksa tunni tagasi Nairobist.

Naabrite sõnul Baldockil vedas, et ta jääs laibaga pihta ei saanud, vaid see temast meetri kaugusele kukkus.

Politsei arvates ei teadnud hukknud «lennukijänes», et 12 000 meetri kõrgusel võib temperatuur olla miinus 60 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles