Inimesed tähistavad linnaisade saamatust

Elu24
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Saarte Hääl

Progress võtab aega. Aga kui progress on parandustöö ja selle tegemine üle aasta vana, siis muutuvad inimesed rahutuks.

Maailmast on tuua mitmeid lugusid sellest, kuidas inimesed tähistavad linnaisade saamatust tordi ja küünaldega. Nad peavad mõne katkise tee või tehnika «sünnipäeva» andes sellega peenelt mõista, et nad ei ole linnavalitsuse tööga rahul.

2016. aastal tähistas Mississippis elav mees tänavaaugu aastast sünnipäeva. Pärast seda, kui pilt sotsiaalmeedias levima hakkas, läks mõned päevad mööda ja auk lükati ajutiselt kinni.

Aastal 2017 tähistasid kohalikud Nottinghamis teeaugu teist sünnipäeva. Internetis avaldati pilt, kus augu kõrval on kook, millel on kaks küünalt. 

Inglismaal Langdon Hillis tähistasid kohalikud eelmisel aastal tänavaaugu esimest sünnipäeva.

Langdon Hilli tänavaaugu esimese sünnipäeva tähistamine.
Langdon Hilli tänavaaugu esimese sünnipäeva tähistamine. Foto: Facebook

Poolas tähistati mõned päevad tagasi rongijaama katkise eskalaatori teist sünnipäeva. Peol oli kohal ligi 300 inimest. Inimestele pakuti ka torti.

Katowice's asuvas rongijaama, mis avati 2012. aastal, eskalaatoril on ka oma Facbooki lehekülg, kus saab liikuva trepi mitte parandamisel silma peal hoida. 

Kas Eestis peaks ka sama meetodit kasutama, et tänavad korda saaksid? Ja miks piirduda vaid tänavatega? Ka koolid, lasteaiad ning muud hooned vajavad hooldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles