Politsei: Kreetal surnuna leitud ameeriklannast teadlane lämbus

Inna-Katrin Hein
Copy
Suzanne Eaton
Suzanne Eaton Foto: EPA/Scanpix

Kreeka politsei teatel suri Kreetal Teise maailmasõja aegsest punkrist leitud ameeriklannast teadlane Suzanne Eaton lämbumise tagajärjel.

59-aastane molekulaarbioloog oli Kreetal Hanias teaduskonverentsil, kus ta kadus 2. juulil, teatab msn.com.

Kreeta politsei pressiesindaja Eleni Papathanassiou teatel uuritakse Eatoni surma kui kriminaaljuhtumit. Kuna uurimine kestab, ei saa politsei juhtumi kohta rohkem detaile avalikustada.

USA meedia teatel leidis Kreeta politseiuurija Vangelis Zacharioudakis koos oma kolleegidega teadlase surnukeha konverentsipaigast 11 kilomeetri kauguselt.

Naise pere ja sõprade arvates läks Eaton kadumise päeval jooksma. Ta oli harjumus iga päev joosta vähemelt 30 minutit ja ta käis jooksmas ka siis, kui ta oli välismaal konverentsidel.

Kolleegide sõnul oli Eaton kogenud jooksja ja ta oli jooksmas käinud ka väga ekstreemsetes paikades.

Politsei teatel olid naise asjad, kaasa arvatud pass, rahakott ja mobiiltelefon hotellitoas. Kadunud olid vaid jooksujalatsid ja –riided.

Kreeta saare Plataniase piirkonna asekuberneri Konstantinos Beblidakise sõnul on sealsed Teise maailmasõja ajal rajatud punkrid turistide seas populaarsed.

«Turistdele meeldib neis punkrites seigelda, kuid varem ei ole seal surmajuhtumit ette tulnud,» sõnas asejuht.

Eaton oli USA kodanik ja ta töötas Saksamaal Dresdenis Max Plancki molekulaarbioloogia ja geneetika instituudis.

Molekulaarbioloog Suzanne Eaton töötas Saksamaal Dresdenis Max Plancki instituudis
Molekulaarbioloog Suzanne Eaton töötas Saksamaal Dresdenis Max Plancki instituudis Foto: via www.imago-images.de / imago images / momentphoto/Bonss/Scanpix

Naise kolleegide sõnul on ta surm suur kaotus, tegemist oli targa teadlase, armastava abikaasa ja ema ning suurepärase sportlasega.

Californias Oaklandis elanud Suzanne Eatonit leinavad abikaasa ja kaks poega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles