Washingtoni filmikriitikud valisid aasta parimaks Eesti kinos näidatava filmi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simson von Seakylli skulptuur "Pöffihunt" Artise kino ees.
Simson von Seakylli skulptuur "Pöffihunt" Artise kino ees. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees


Oma otsuse lõppeva 2011. aasta parimate filmide osas langetasid Washington D.C.-s resideeruvad filmikriitikud.

Nende arvates väärib aasta parima filmi austavat nimetus leedu päritolu prantslasest filmitegija Michel Hazanaviciuse mustvalge tummfilm «Artist», vahendab forumcinemas.ee.

Linatükk on hetkel ka Tallinnas asuva kino Artis filmide kavas.

Parima lavastaja tiitli viis koju Martin Scorsese («Hugo Cabret' leiutis» ning parimaks meespeaosaliseks tunnistati George Clooney rolli eest linaloos «Järeltulijad».

Parimaks naispeaosaliseks tunnistati Michelle Williams rolli ees draamas «My Week with Marilyn».

Kõrvalosakategooriates võidutses meestest Albert Brooks osatäitmisega Nicolas Winding Refni thrilleris «Ohtlik sõit» («Drive») ja naistest viis aunimetuse koju Octavia Spencer. Suvise kinohiti «Pruutneitsid» muhe seltskond tunnistati aasta parima näilejaansambli aunimetuse vääriliseks.

Parima originaalstsenaariumi trofee läks filmile «50/50» ning parima mugandatud stsenaariumi kategoorias saavutas võidu Alexander Payne'i, Nate Faxoni ja Jim Rashi poolt kirjutatud stsenaarium filmile «Järeltulijad».

Pikema nimekirja võitjatest leiad siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles